Τροχοί & TIR

Απόσυρση Φορτηγών

Η Απόσυρση ν' αρχίσει από το παλιά φορτηγά Την ανάγκη η απόσυρση ν' αρχίσει από τα φορτηγά αυτοκίνητα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Χαράλαμπος Δαδίτσιος σε συνέντευξή του προς το
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Απόσυρση ν' αρχίσει

                από το παλιά φορτηγά

Την ανάγκη η απόσυρση ν' αρχίσει από τα φορτηγά αυτοκίνητα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Χαράλαμπος Δαδίτσιος σε συνέντευξή του προς τους δημοσιογράφους όλων των ΜΜΕ που διοργάνωσε ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) όπου είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε όσα κατά καιρούς λέγονται εναντίον του Κλάδου μας από τους διάφορους φορείς.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Οκτωβρίου που κυκλοφορεί δημοσιεύονται αποσπάσματα της εισήγησης του Χ. Δαδίτσιου καθώς και του προέδρου του ΣΕΑΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ  αναφέρθηκε στις άδειες Δημοσίας και το «Κλειστό» Επάγγελμα, στον εκσυγχρονισμό του στόλου των Φορτηγών, στο κόμιστρο και στα ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Δαδίτσιο γίνεται κατανοητό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ότι μας επέβαλλαν την αγορά της άδειας.

Επίσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ότι τα φορτηγά σήμερα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για το υπάρχον μεταφορικό τονάζ της χώρας.

Οι προτάσεις μας στο σύνολό τους έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και δίνουν την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τις μεταφορές να επενδύσουν σε αυτές με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την μείωση των ατυχημάτων και είναι σύμφωνες με την λευκή βίβλο και τις πρακτικές που ακολουθούν οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.».

Υπέρ της Απόσυρσης

των φορτηγών και ο ΣΕΑΑ

Αλλά και ο ΣΕΑΑ τόνισε επίσης την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία απόσυρσης των παλαιών φορτηγών με την παροχή κινήτρων.

«Δεδομένου όμως ότι οι παραπάνω προτάσεις έχουν μέσο - μακροπρόθεσμα οφέλη, κρίνεται απαραίτητη και σημαντικότερη η επιδότηση από το κράτος για ανανέωση του στόλου, σαν μία λύση με άμεσα αποτελέσματα. Η πολιτεία πρέπει σύντομα να προωθήσει την απόσυρση οχημάτων μεγάλης ηλικίας και να διευκολύνει την αντικατάστασή αυτών με νέα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΑΑ, Ανδρέας Ανδρικόπουλος.

Στο ίδιο τεύχος #246

PreviousNext