Τροχοί & TIR

TRUCK FESTIVAL 2008

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του TRUCK FESTIVAL με αγώνες δεξιοτεχνίας (Slalom) φορτηγών και αγώνες dragster, η επισκεψιμότητα εκτοξεύθηκε στα ύψη καθώ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του TRUCK FESTIVAL με αγώνες δεξιοτεχνίας (Slalom) φορτηγών και αγώνες dragster, η επισκεψιμότητα εκτοξεύθηκε στα ύψη καθώς οι αυτοκινητιστές, οι οδηγοί, αλλά και φίλοι του φορτηγού συνέρεαν κατά χιλιάδες κατακλύζοντας την έκθεση και στη συνέχεια τις κερκίδες και τους γύρω χώρους. Να σημειωθεί, ότι οι κερκίδες των 6.000 θέσεων είχαν καλυφθεί πριν αρχίσουν οι αγώνες. Το θέαμα που απόλαυσαν ήταν μοναδικό. Τα «φτιαγμένα» των 700, 900 και 1.100 HP κατέρριψαν όλα τα ρεκόρ χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές έντασης στους θεατές.
Όπως κάθε χρόνο, πλήρες φωτορεπορτάζ θα δημοσιευθεί στο περιοδικό "TRUCK No 1" που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, 11 του Οκτώβρη.

Απόλυτα Επιτυχής Συνδιοργάνωση

Έκθεσης Επαγγελματικού Αυτοκινήτου και TRUCK FESTIVAL 2008

Απόλυτα επιτυχής απέβη η συνύπαρξη και συνδιοργάνωση των δύο κορυφαίων εκδηλώσεων για το επαγγελματικό αυτοκίνητο, της 4ης Έκθεσης και του TRUCK FESTIVAL 2008. Η διευρυμένη συμμετοχή εκθετών και η εξαιρετικά υψηλή επισκεψιμότητα ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες αυτής της επιτυχίας.


Με την ευκαιρία των εγκαινίων ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΕ κ. Σίμος Σιμόπουλος, τόνισε την πρόθεση του ΥΜΕ να προχωρήσει σε κάθετες λύσεις των ζητημάτων που απασχολούν τον Κλάδο, πραγματοποιώντας αλλαγές που θα επιφέρουν την εξίσωση της ελληνικής πραγματικότητας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του ΥΜΕ κ. Σίμος Σιμόπουλος τόνισε ότι «γίνεται προσπάθεια από το ΥΜΕ ώστε η χώρα μας να αξιοποιήσει τη γεωστρατηγική της θέση και να μπει δυναμικά σε έναν τομέα που υπόσχεται μια σταθερή ανάπτυξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού είναι δύσκολο κανείς να φανταστεί μια ισχυρή οικονομικά ανάπτυξη που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και παράγει πλούτο χωρίς αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ΥΜΕ δίνει έμφαση στη δημιουργία εμπορευματικών κέντρων, προωθώντας τις συνδυασμένες μεταφορές, έτσι ώστε «η χώρα μας να αποτελέσει πόλη έλξης νέων επενδύσεων».


Οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΥΜΕ επαλήθευσαν τα λεγόμενα του Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, κ. Ανδρέα Ανδρικόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι για μία ακόμη φορά τις στοχευμένες προσπάθειες της φετινής Έκθεσης για την επιδίωξη συντονισμένων δράσεων που θα οδηγήσουν στην εξυγίανση και ανάπτυξη του Κλάδου των οδικών μεταφορών, καθώς η σημασία του συγκεκριμένου κλάδου χρήζει ιδιαίτερης σημασίας και μόνο από το γεγονός ότι παράγει το 7% του ΑΕΠ.

Όλα τα καινούργια μοντέλα

Στην έκθεση πήραν μέρος όλοι οι αντιπρόσωποι των βαρέων φορτηγών παρουσιάζοντας ό,τι νεότερο διαθέτει σήμερα η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό είναι ακόμη ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της έκθεσης, το γεγονός δηλαδή, ότι στο ελληνικό παρουσιάστηκαν τα ίδια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν και στην Έκθεση ΙΑΑ του Αννόβερο και αναφέρουμε σαν παράδειγμα, το νέο Actros της MERCEDES, το νέο Sprinter, το νέο Eurocargo της IVECO δίπλα στο επίσης νέο Stralis, το νέο VOLVO FH16 660, το νέο RENAULT Kerax, το SCANIA Topline στην έκδοση καμπίνας Prestige, το ΜΑΝ TGX 680 κ.ά.


Ανάλογες «πρωτιές» υπήρξαν και στον τομέα των van και pick up, καθώς και των λεωφορείων. Δεκάδες επίσης νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν και στον τομέα των εξαρτημάτων, των ανταλλακτικών και των βελτιώσεων. Στις σελίδες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί θα δείτε κι εσείς όλα τα συναφή με το επαγγελματικό αυτοκίνητο προϊόντα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια της έκθεσης οργανώθηκε από την «Εκδόσεις Αγριμανάκη Α.Ε.» ειδικός χώρος για test drive επαγγελματικών αυτοκινήτων με διαδρομές 1.500 μέτρων (και επαναλαμβανόμενες), όπου οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έμφορτα τα αυτοκίνητα.

Στο ίδιο τεύχος #246

PreviousNext