Τροχοί & TIR

H απόφαση για την Εγκατάσταση Συστημάτων Αντιεμπλοκής κατά την Πέδηση (ABS)

Νεότερη Διόρθωση Υπουργικής Απόφασης 1.Τα οχήματα των κατηγοριών Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3, Ο4 που έχουν ταξινομηθεί ως καινουργή, στην χώρα μας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, πριν από την 1/1/1999 επιτρέπεται να κυκλοφορούν και να μεταβιβάζονται χωρίς να έχει τοποθετηθεί σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ΣΑΠ). Τα οχήματα αυτά αποσύρονται από την κυκλοφορία εντός πενταετίας από τη δημοσίευση της απόφασης. Στις περιπτώσεις μεταβίβασης ή οποιασδήποτε μεταβολής της αδείας τίθεται χρονικός περιορισμός στην άδεια κυκλοφορίας (στο πεδίο Η) έως 16-1-2020. 2.Για τα οχήματα των κατηγοριών Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3, Ο4 που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά, σε οποιαδήποτε χώρα, μετά από την 1/1/1999, εφαρμόζεται σταδιακά η απαγόρευση κυκλοφορίας όσων δεν διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα ΣΑΠ, και συγκεκριμένα από την ημερομηνία λήξης του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου εφόσον αυτή είναι μεταγενέστερη της 1/4/2015 . Η μεταβίβαση των συγκεκριμένων οχημάτων δεν επιτρέπεται αν δεν είναι εφοδιασμένα με σύστημα ΣΑΠ. Στις περιπτώσεις που στις υφιστάμενες άδειες κυκλοφορίας υπάρχει περιορισμός της διάρκειας ισχύος στο πεδίο Η, που έχει τεθεί σε εφαρμογή προηγούμενης απόφασης παράτασης, θα πρέπει να εκδοθεί άδεια με απαλοιφή του περιορισμού. 3. Η ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης αναγράφεται στο πεδίο Β της άδειας κυκλοφορίας (κοινοτικού τύπου). Στην περίπτωση που αυτή δεν προκύπτει από την άδεια (παλαιού τύπου άδεια, κενό πεδίο, λανθασμένη αναγραφή), ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και να αιτηθεί τη συμπλήρωση του πεδίου Β με την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου του οχήματος.
Παρασκευή 02/01/2015 - 10:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Νεότερη Διόρθωση Υπουργικής Απόφασης

1.Τα οχήματα των κατηγοριών Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3, Ο4 που έχουν ταξινομηθεί ως καινουργή, στην χώρα μας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, πριν από την 1/1/1999 επιτρέπεται να κυκλοφορούν και να μεταβιβάζονται χωρίς να έχει τοποθετηθεί σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ΣΑΠ). Τα οχήματα αυτά αποσύρονται από την κυκλοφορία εντός πενταετίας από τη δημοσίευση της απόφασης. Στις περιπτώσεις μεταβίβασης ή οποιασδήποτε μεταβολής της αδείας τίθεται χρονικός περιορισμός στην άδεια κυκλοφορίας (στο πεδίο Η) έως 16-1-2020.

2.Για τα οχήματα των κατηγοριών Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3, Ο4 που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά, σε οποιαδήποτε χώρα, μετά από την 1/1/1999, εφαρμόζεται σταδιακά η απαγόρευση κυκλοφορίας όσων δεν διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα ΣΑΠ, και συγκεκριμένα από την ημερομηνία λήξης του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου εφόσον αυτή είναι μεταγενέστερη της 1/4/2015.

Η μεταβίβαση των συγκεκριμένων οχημάτων δεν επιτρέπεται αν δεν είναι εφοδιασμένα με σύστημα ΣΑΠ. Στις περιπτώσεις που στις υφιστάμενες άδειες κυκλοφορίας υπάρχει περιορισμός της διάρκειας ισχύος στο πεδίο Η, που έχει τεθεί σε εφαρμογή προηγούμενης απόφασης παράτασης, θα πρέπει να εκδοθεί άδεια με απαλοιφή του περιορισμού.

3. Η ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης αναγράφεται στο πεδίο Β της άδειας κυκλοφορίας (κοινοτικού τύπου). Στην περίπτωση που αυτή δεν προκύπτει από την άδεια (παλαιού τύπου άδεια, κενό πεδίο, λανθασμένη αναγραφή), ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και να αιτηθεί τη συμπλήρωση του πεδίου Β με την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου του οχήματος.

ABS
PreviousNext