Τροχοί & TIR

Young European Truck Driver: 9ος ο Έλληνας

Σε ένα R 580 Streamline οι νεαροί οδηγοί διαγωνίστηκαν σε ασκήσεις ακριβείας, μανούβρες με επικαθήμενο και πορεία 5 χλμ. ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης βάσει του Scania Driver Support. Στην Ελλάδ
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 01/07/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ένα R 580 Streamline οι νεαροί οδηγοί διαγωνίστηκαν σε ασκήσεις ακριβείας, μανούβρες με επικαθήμενο και πορεία 5 χλμ. ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης βάσει του Scania Driver Support. Στην Ελλάδα το διαγωνισμό «έτρεξε» η ομάδα της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες νέοι οδηγοί από διάφορες πόλεις. Ο μεγάλος τελικός έγινε στις εγκαταστάσεις της Σ.Σαββάτης ΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη με πρώτο νικητή τον Βασίλη Ταμπουρατζή ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στον τελικό της Σουηδίας, δεύτερο τον Παύλο Κοκκινίδη και τρίτο τον Άρη Αγγελόπουλο.

9ος από τους 26

Ο αναταγωνισμός στο μεγάλο τελικό της Σουηδίας ήταν μεγάλος ανάμεσα σε νέους, ταλαντούχους και έμπειρους οδηγούς, με τον «δικό μας» Βασίλη Ταμπουρατζή να έχει την ανάλογη εμπειρία από τους προηγούμενους δυο τελικούς που είχε συμμετάσχει στο παρελθόν.

Οι δεξιοτεχνίες με τα επικαθήμενα Scania ήταν απαιτητικές και όλοι οι διαγωνιζόμενοι έδειξαν τις άριστες οδηγικές τους ικανότητες. Όλοι τους ξεχώρισαν για τη σβελτάδα και την αμεσότητα των κινήσεών τους στο τιμόνι και πραγματικά η νίκη κρίθηκε στο νήμα! Ο Βασίλης Ταμπουρατζής δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα η οποία ανταμείφθηκε με πλούσια δώρα, ο πρώτος κέρδισε έναν τράκτορα Streamline 490, ωστόσο τα πήγε περίφημα και απέσπασε επάξια την ένατη θέση.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Βασίλη για τον αγώνα που έδωσε, αλλά και στους ανθρώπους της Scania οι οποίοι συνεχίζουν αυτό τον επιτυχημένο θεσμό. Να ευχαριστήσουμε και τον Χρόνη Παρπαρά, τον ανταποκριτή μας στο Sodertalje κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στις 25 Απριλίου, ο οποίος μας εξασφάλισε μοναδικά στιγμιότυπα από βελτιωμένα Scania του εξωτερικού.

Στο ίδιο τεύχος #327

PreviousNext