Τροχοί & TIR

Όταν η Penelope Cruz επέλεξε το Scania

Το ταίρι του βρήκε ο θρυλικός πειρατής Τζάκ Σπάροου, όχι της ταινίας Πειρατές της Καραϊβικής, αλλά της μεταφορικής Contlift του Δημήτρη Κόντου. Σε παλαιότερο τεύχος παρουσιάσαμε το μαύρο πειρατή της
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 01/08/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ταίρι του βρήκε ο θρυλικός πειρατής Τζάκ Σπάροου, όχι της ταινίας Πειρατές της Καραϊβικής, αλλά της μεταφορικής Contlift του Δημήτρη Κόντου. Σε παλαιότερο τεύχος παρουσιάσαμε το μαύρο πειρατή της Ελλάδας, ένα επιβλητικό Scania R, το οποίο στο πίσω του μέρος έχει αερογραφία τον Τζόνι Ντέπ ο οποίος ενσάρκωσε με επιτυχία το ρόλο του πειρατή.

Η πειρατίνα

Σε ποια πειρατίνα αναφερόμαστε; Φυσικά στη γοητευτικότατη Πενέλοπε Κρούζ για το ρόλο της σαγηνευτικής Αντζέλικα στο τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών, Οι πειρατές της Καραϊβικής, στην ταινία «Σε άγνωστα νερά». Σε αυτήν ο Τζάκ Σπάροου συναντά απροσδόκητα μια παλιά του αγαπημένη, τη λατίνα καλλονή κιεπιδέξια ξιφομάχο Αντζέλικα.

Βέβαια, αυτή θα τον παγιδεύσει και ο αλλόκοτος πειρατής θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη αιχμάλωτος του μοχθηρού αρχιπειρατή Μαυρογένη, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νιότης. Τον ίδιο προορισμό έχουν και ο παλιός του γνώριμος Κάπτεν Μπαρμπόσα, και μια πάνοπλη ισπανική αρμάδα. Σε μια ταινία με εντυπωσιακά σκηνικά και εφέ εξελίσσεται η πλοκή με την πανέμορφη Πενέλοπε Κρούζ να κλέβει...καρδιές!

Το παλάτι της πειρατίνας

Η ζωή της πειρατίνας μοιράζεται ανάμεσα σε καράβια και σε απόμακρα νησιά όπου διανέμει τη λεία από τις κλοπές μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους της. Ωστόσο η δική μας πειρατίνα, αυτή του Ασπροπύργου, προτιμάει χλιδάτα σαλόνια και πιο συγκεκριμένα την καμπίνα του R για τη δική της ξεκούραση. Για το σκοπό αυτό όλο το εσωτερικό έχει ντυθεί με κίτρινη δερμάτινη επένδυση ενώ σε ορισμένα σημεία «σπάει» και με μαύρες αποχρώσεις για να δημιουργεί αντίθεση.

Φινετσάτο και εξωτερικά

Το βασίλειο της Πειρατίνας δεν είναι άλλο από την καμπίνα του R η οποία εκτός από βελτιώσεις στην εσωτερική εμφάνιση έχει δεχθεί τις απαραίτητες και στην εξωτερική πλευρά. Άλλωστε μια πανέμορφη πειρατίνα δεν θα συμβιβάζονταν με κάτι λιγότερο απ' ότι της αξίζει, οπότε διέθεσε ένα εύλογο ποσό από τα κέρδη της για την πλήρη ανακαίνιση της καμπίνας.

Με δυο χρώματα έχει καλυφθεί η καμπίνα, με το λευκό να κυριαρχεί ενώ το χρυσαφί απογειώνει τη διχρωμία, στα πλέον απαραίτητα σημεία, στη μάσκα, στα πλαϊνά, στα σκαλοπάτια και στα σπόιλερ. Επιπλέον μίνι αερογραφίες με νεκροκεφαλές και πιστόλια έχουν σχεδιαστεί επίσης σε εμφανή σημεία της καμπίνας, μάλλον για την προστασία της πειρατίνας.

Η φωτογράφισή της έγινε στις εγκαταστάσεις της Contlift ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα και κοντέινερ ενώ βρεθήκαμε για λίγο στο φυσικό της περιβάλλον, δίπλα στη θάλασσα.

Πειρατής vs Πειρατίνα

Αν και προέρχονται από τον ίδιο ιδιοκτήτη και τους ίδιους μάστορες που εργάστηκαν σε αυτά, μπήκαμε στον πειρασμό να συγκρίνουμε το μαύρο πειρατή με την όμορφη πειρατίνα. Από την μπροστινή πλευρά μας εντυπωσίασε περισσότερο το μαύρο R χάρη στο χρώμα του και τα ανοξείδωτα που βρίσκονται επάνω σε αυτό. Ωστόσο από την πίσω πλευρά, στο θέμα της αερογραφίας, μας άρεσε σαφώς περισσότερο αυτό της πειρατίνας χάρη στους όμορφους και πιο έντονους χρωματισμούς της.

Σε κάθε περίπτωση πρόκεται για δυο πραγματικά έργα τέχνης τα οποία κοσμούν τους ελληνικούς δρόμους..

Στο ίδιο τεύχος #328

PreviousNext