Τροχοί & TIR

Το Πέρασμα της Πίνδου

Εναλλακτική διαδρομή από την Καρδίτσα στην Άρτα Σκοπός του περιοδικού μέσα από τα εκτενή ρεπορτάζ είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση στους αναγνώστες σε διαδρομές που εκτελούν καθημερινά
από Παύλος Μαυρομύτης | Παρασκευή 01/01/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Εναλλακτική διαδρομή από την Καρδίτσα στην Άρτα

Σκοπός του περιοδικού μέσα από τα εκτενή ρεπορτάζ είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση στους αναγνώστες σε διαδρομές που εκτελούν καθημερινά Δ.Χ και Ι.Χ φορτηγά, έτσι ώστε να μπορεί ο επαγγελματίας να τις συγκρίνει, παρουσιάζοντας εναλλακτικές λύσεις, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτησή του, την ασφάλεια, το χαμηλότερο κόστος και τα λιγότερα χιλιόμετρα.

Γι' αυτόν τον λόγο, ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης βρίσκεται στις καμπίνες των φορτηγών σας κρατώντας τις δικές του σημειώσεις, φωτογραφίζει τα δυσκολότερα σημεία αυτών και αξιολογεί κάθε οδικό δίκτυο.

Στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφορεί παρουσιάζουμε μια εναλλακτική διαδρομή, στο κομμάτι από την Καρδίτσα, και συνολικά τη Θεσσαλία, προς Άρτα-Αμφιλοχία, καθώς οι περισσότεροι αυτοκινητιστές επιλέγουν να κινηθούν μέσω Ιωαννίνων.

Ωστόσο, είναι διαθέσιμες και άλλες επιλογές, τη μια την έχουμε καταγράψει στο παρελθόν, μέσω Μεσοχώρας, ενώ τώρα διασχίζουμε τη διάβαση του Τυμπάνου στα 1.450 μέτρα υψόμετρο, τα βουνά της Αργιθέας και μέσω του ορεινού όγκου περνάμε στην Άρτα. Τη συγκεκριμένη διαδρομή την προτιμούν κυρίως οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν άχυρα, ζωοτροφές και δασικά προϊόντα υλοτομίας.

Επιπλέον, αν βρίσκεστε στο Μουζάκι ή στην Άρτα και επιλέξετε μέσω GPS τη συντομότερη χιλιομετρικά διαδρομή θα σας καθοδηγήσει μέσω Τυμπάνου, οπότε ενημερωθείτε σωστά από τις επόμενες σελίδες για το τι θα αντιμετωπίσετε. Το δρομολόγιό μας πραγματοποιήθηκε με το Volvo FH του προέδρου αυτοκινητιστών Δ.Χ νομού Καρδίτσας, Νικόλαου Ντότσια διασχίζοντας το ορεινό σύμπλεγμα της Πίνδου.

Στο ίδιο τεύχος #333

Διαβάστε επίσης

PreviousNext