Τροχοί & TIR

Ένας Μουράτος για τη Νύφη του Βορρά

Τα 25α γενέθλια από την ίδρυση της εταιρείας γιόρτασαν πρόσφατα οι ιδιοκτήτες της Salonika Transports, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά κοντέινερ, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Η επιτυχημένη και α
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/02/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα 25α γενέθλια από την ίδρυση της εταιρείας γιόρτασαν πρόσφατα οι ιδιοκτήτες της Salonika Transports, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά κοντέινερ, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Η επιτυχημένη και ανοδική πορεία της επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο ενώ σαν επιστέγασμα ή πιο σωστά το δώρο γενεθλίων, ήταν η απόκτηση ενός μακρυμούρικου τράκτορα, που τόσο επιθυμούσε ο Απόστολος Χαρουπάκης. Πλέον, το Volvo NH αποτελεί τη ναυαρχίδα και το καμάρι του στόλου! «Ο Αμερικάνικος τρόπος οδήγησης με τα μακρυμούρικα φορτηγά ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος μου, με τη μούρη να χάνεται μπροστά στα μάτια του οδηγού και τις εντυπωσιακές όρθιες ανοξείδωτες εξατμίσεις να ρίχνουν τα ντουμάνια τους!

«Είναι κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό στο δρόμο, μια διαφορετική φιγούρα», μας λέει ο Απόστολος Χαρουπάκης και συνεχίζει «Την άνοιξη του 2015 χρειαζόμασταν έναν ακόμη τράκτορα για την επιχείρησή μας και σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να κάνουμε κάτι πιο πρωτοποριακό. Να μην αγοράσουμε έναν κλασικό διαξονικό ή τριαξονικό, αλλά επιτέλους να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, αποκτώντας ένα μουράτο. Φυσικά δεν ήθελα να ξεφύγω από την αγαπημένη μου μάρκα, οπότε συνεχίσαμε με Volvo».

Η άφιξη του Volvo...

Φθάνοντας το NH στη Θεσσαλονίκη συνέχισε για το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου έλαβε μέρος στο Truck Show North 2015. Η αρχική του εμφάνιση βέβαια δεν προμήνυε σε τίποτα τις αλλαγές που θα ακολουθούσαν αργότερα, κάνοντάς το πραγματικά αγνώριστο...Τους υπόλοιπους μήνες το Volvo συνέχισε το «απαραίτητο» ταξίδι του στους ναούς της βελτίωσης για να έρθει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα και να γίνει αγνώριστο!

Τέσσερις μήνες μετά...

Αρχές Οκτωβρίου το Volvo εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι, με το νέο βελτιωμένο πλέον look. Είχε κόψει κάθε επαφή με το πρόσφατο παρελθόν και πλέον κυκλοφορεί σύμφωνα με το γούστο των νέων ιδιοκτητών του.

Στην εξωτερική εμφάνιση επικράτησε η μονοχρωμία, με το χρυσό του χρώμα να δίνει ένα ξεχωριστό τόνο ομορφιάς στο μουράτο. Παράλληλα, μερικά αξεσουάρ όπως εξατμίσεις, προβολείς και μπαστούνια δεν αφήνουν περιθώρια για αρνητικούς σχολιασμούς.

Ανοίγουμε την πόρτα και περνάμε στο εσωτερικό για να ξεκινήσουμε τη βόλτα μας παρέα με τον οδηγό του, τον Κώστα Χατζηγεωργίου. Από την πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις βελτιώσεις του, θέλησαν να το τελειοποιήσουν τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε πριν μπούμε βγάλαμε τα παπούτσια μας, μην τυχόν λερώσουμε τα πατάκια. O οδηγός απολαμβάνει το ταξίδι του σε έναν ευχάριστο χώρο, στον οποίο μάλιστα έχει βάλει το χέρι του διακοσμητής, για να πάρει την τελική του μορφή! Οι μπλε δερμάτινες επενδύσεις, τα λευκά καθίσματα και τα βελούδα στις πλαϊνές πλευρές συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Βόλτα στους δρόμους της Νύφης του Βορρά

Το Σαββατιάτικο χειμωνιάτικο πρωϊνό μας κύλησε πολύ ευχάριστα και γι' αυτό φρόντισαν οι άνθρωποι της Salonika Transports, οι οποίοι είχαν αναζητήσει τα καλύτερα μέρη της πόλης για φωτογράφιση. Ξεκινήσαμε από το φυσικό του χώρο, εκεί που περνάει καθημερινά τις περισσότερες ώρες, βάζοντας και βγάζοντας κοντέινερ στο λιμάνι, με φόντο τα εμπορικά καράβια και πραγματικά πετύχαμε διάνα!

Συνεχίσαμε στο Λευκό Πύργο όπου κάναμε την απαραίτητη στάση με φόντο το σημαντικό αυτό αξιοθέατο της πόλης βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες. Ταυτόχρονα μαζί με εμάς έβγαζαν φωτογραφίες και οι περαστικοί μιας και ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από το θέαμα.

Τελευταίος μας σταθμός τα κάστρα με τη μοναδική αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία... Η βόλτα μας με το NH τελείωσε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι όπου στήσαμε το μουράτο δίπλα από τα υπόλοιπα οχήματα...Πράγματι, αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου...

PreviousNext