Τροχοί & TIR

Ημιαυτόνομη Οδήγηση Βαρέων Οχημάτων

Platooning: Η Ευρώπη διαμορφώνει το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, η πρώτη παγκοσμίως διασυνοριακή διαδρομή με κονβόι φορτηγών
Κυριακή 01/05/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Platooning: Η Ευρώπη διαμορφώνει το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, η πρώτη παγκοσμίως διασυνοριακή διαδρομή με κονβόι φορτηγών ημιαυτόνομης οδήγησης το γνωστό ως «platooning». Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν έξι Ευρωπαίοι κατασκευαστές βαρέων επαγγελματικών οχημάτων με συνδεδεμένα μεταξύ τους κονβόι («platoon») φορτηγών το καθένα από τα οποία είχε ξεκινήσει από την έδρα κάθε εταιρείας.

Σκοπός αυτής της υποστηριζόμενης από την Ε.Ε. πρωτοβουλίας που ονομάζεται European Truck Platooning Challenge, ήταν να επιταχυνθεί η εισαγωγή των κονβόι φορτηγών που είναι ασύρματα συνδεδεμένα μεταξύ τους και κινούνται σε κονβόι, και ειδικότερα να διαμορφωθεί η απαιτούμενη σχετική νομοθεσία. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε απροβλημάτιστα, καθώς δεν εκδηλώθηκε το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα ενώ, χάρη στην πλούσια καταγραφή δεδομένων, οι μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες από την κίνηση των σχηματισμών σε πραγματικές συνθήκες.

PreviousNext