Τροχοί & TIR

Νέο Volvo I-Shift με σούπερ αργό crawler gears

Σούπερ Αργό - Σούπερ Εκμετάλλευση Οδηγούμε στη Σουηδία τα νέα Volvo με το I-Shift με Crawler Gears, που λύνει τα χέρια του οδηγού στο εργοτάξιο και την ειδική Μεταφορά –πλέον, κάθε ελιγμός, στάση κα
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 01/07/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σούπερ Αργό - Σούπερ Εκμετάλλευση

Οδηγούμε στη Σουηδία τα νέα Volvo με το I-Shift με Crawler Gears, που λύνει τα χέρια του οδηγού στο εργοτάξιο και την ειδική Μεταφορά –πλέον, κάθε ελιγμός, στάση και εκκίνηση είναι πιθανός χωρίς το άγχος του κολλήματος και της ανάγκης για ρυμούλκηση ενώ, ο συμπλέκτης προστατεύεται σχεδόν εφ’ όρου ζωής. Η Volvo Trucks ξεκινά την εμπορική διάθεση μίας νέας έκδοση του αυτοματοποιημένου κιβωτίου I-Shift (γενιάς «F») με έξτρα σχέσεις crawler («σούπερ αργό»).

Το νέο αυτό κιβώτιο σχεδιάστηκε ειδικά για να διευκολύνει τις εκκινήσεις και την όπισθεν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κλίσεις και τύπους οδοστρώματος και για μικτά φορτία έως 325 τόνους. Αν και η Volvo έχει προβάλει πολύ τις δυνατότητες του νέου κιβωτίου για ειδική Μεταφορά, ο σκοπός της εξέλιξής του ήταν πρωτίστως η χρήση σε εργοτάξια, ορυχεία και γενικά, για περιοχές με δύσκολα «τερέν» και μεγάλα φορτία. Στο γνωστό μας IShift λοιπό, προστίθενται όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα, δύο έξτρα σχέσεις με αποκλειστικό σκοπό την ακρίβεια των χειρισμών σε μανουβράρισμα και όπισθεν με πολύ μεγάλα φορτία.

Πρακτικά, είναι περίπου αδύνατο πλέον να κολλήσει ή να «κρεμάσει» το όχημα, και μειώνονται κατά πολύ οι φθορές στο συμπλέκτη. Στην πίστα δοκιμών του κατασκευαστή στο Γκέτεμποργκ είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες του νέου κιβωτίου σε άσφαλτο και εκτός δρόμου.

PreviousNext