Τροχοί & TIR

ABA 4 από τη Mercedes-Benz που βλέπει και πεζούς

Με το Active Brake Assist 4 η Mercedes «προικίζει» τα φορτηγά της με ό,τι πιο προχωρημένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Οι αναγνώστες μας θα αναρωτηθούν τι είναι αυτό π
από Βασίλης Δαραμούσκας | Δευτέρα 01/08/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με το Active Brake Assist 4 η Mercedes «προικίζει» τα φορτηγά της με ό,τι πιο προχωρημένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Οι αναγνώστες μας θα αναρωτηθούν τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει παραπάνω από το ήδη εξαιρετικό ΑΒΑ 3 που διακρίνει ακόμη και σταθερά εμπόδια και είναι ικανό να ακινητοποιήσει ένα Actros από οποιαδήποτε ταχύτητα και να αποσοβήσει σύγκρουση χωρίς ο οδηγός να κάνει το παραμικρό.

Το σύστημα λοιπόν, είναι «χτισμένο» πάνω σε ραντάρ τελευταίας γενιάς που αξιοποιούν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Σε αντίθεση με κάμερες που χρησιμοποιούνται σε παρόμοια συστήματα, τα ραντάρ «αδιαφορούν» για τις συνθήκες του εξωτερικού φωτισμού καθώς και για βροχή, ή ομίχλη.

Ενημερωθείτε για τις νέες δυνατότητες που παρέχει η Mercedes-Benz στον τομέα της ασφάλειας μέσα από τις σελίδες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

PreviousNext