Τροχοί & TIR

Ο Σκοτεινός Ιππότης της Volvo

Η Volvo Trucks ετοίμασε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τράκτορες της που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Το φοβερό και τρομερό Iron Knight (Σιδερένιος Ιππότης) είναι μια ονειρική δημιουργία για κάθε φίλο
Τετάρτη 17/08/2016 - 16:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks ετοίμασε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τράκτορες της που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Το φοβερό και τρομερό Iron Knight (Σιδερένιος Ιππότης) είναι μια ονειρική δημιουργία για κάθε φίλο του φορτηγού, που αν και χρησιμοποιεί εξωτικά υλικά σε κάθε του εξάρτημα και επιφάνεια, προκειμένου να πετύχει νέα ρεκόρ ταχύτητας, δίνει και μία πρόγευση της τεχνολογικής κατεύθυνσης  που θα ακολουθήσει ο κατασκευαστής. Η γραμμή μετάδοσης κίνησης βασίζεται στην ίδια  που διαθέτει το Volvo FH παραγωγής, αλλά ο κινητήρας έχει ενισχυθεί στα όριά του –είναι «τσιτωμένος» όσο δεν παίρνει, προκειμένου να αποδώσει τη μέγιστη δυνατή ισχύ.

Ο κινητήρας στο φορτηγό που επιχειρεί να διαλύσει το ρεκόρ είναι μεν ένας D13, αλλά εδώ σταματούν και οι ομοιότητες με ένα νορρμάλ FH: τοποθετημένος στο κέντρο και με σημαντικές μετατροπές, με υγρόψυκτο intercooler και τέσσερις στροβιλοσυμπιεστές, αποδίδει 2400 ίππους και 6000(!) Nm ροπής. Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα έχουν περιοριστεί –αν δεν έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων- και το λογισμικό έχει επαναπρογραμματιστεί.

 Όλα αυτά έχουν ως στόχο την καλύτερη δυνατή επικοινωνία του ιδιαίτερα βελτιωμένου κινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι ένα I-Shift διπλού συμπλέκτη, το ίδιο μοντέλο που τοποθετείται στα μοντέλα μαζικής παραγωγής Volvo FH. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως,  μόνη μετατροπή στο κιβώτιο ταχυτήτων είναι ο ενισχυμένος συμπλέκτης του ο οποίος είναι απαραίτητος προκειμένου να διαχειρίζεται την αβυσσαλέα ροπή.

Φόρος Τιμής στα Volvo FH

Το Iron Knight αποτελεί έναν ιδιαίτερα εμπνευσμένο, σχεδιαστικά, φόρο τιμής στο Volvo FH. Η τεχνολογία και ο σχεδιασμός του αλληλοσυμπληρώνονται και η κάθε λεπτομέρεια του οχήματος, από τη γρίλια μέχρι τα πλευρικά μασπιέ, εξυπηρετεί ένα ορισμένο σκοπό. «Η καμπίνα είναι από φάιμπεργκλας και είναι σχεδιασμένη να περιορίζει την αεροδυναμική αντίσταση στο ελάχιστο δυνατό. Τα πλευρικά μασπιέ δίνουν ένα εντυπωσιακό παράστημα στο φορτηγό, με τα μεγάλα στόμια εισαγωγής αέρα για την ψύξη του κινητήρα. Ο ελκυστικός και δυναμικός σχεδιασμός του Iron Knight είναι εμπνευσμένος από το σημερινό Volvo FH. Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το όχημα για να συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για ένα γρήγορο φορτηγό. Ακόμα και ακίνητο, δίνει την εντύπωση της κίνησης» λέει ο Nigel Atterbury, Senior Designer της Volvo Trucks.

Με τον οδηγό αγώνων Boije Ovebrink στη θέση του οδηγού, το Iron Knight θα επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε δύο κατηγορίες: 500 και 1000 μέτρα από στάση. Ενδιαφέρον τέλος, θεωρούμε πως έχει η ημερομηνία που επέλεξαν οι Σουηδοί για να πραγματοποιήσουν το εγχείρημα –μία μέρα μετά το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας γενιάς του φορτηγού ενός άλλου διάσημου γείτονά τους, της Scania. Στις 24 Αυγούστου λοιπόν, οι φίλοι του φορτηγού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ στα κανάλια της Volvo Trucks στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=muBENNCXgKk



 

PreviousNext