Παρουσιάσεις

Με την ευκαιρία αυτής της πρωτιάς της Ford, στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί καταγράφουμε ποια ήταν τα «εργαλεία» που την έφεραν στην κορυφή των ταξινομήσεων.

Η αξιοπιστία έφερε τη Ford στην πρώτη θέση

Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ford αναδείχθηκε η Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα για δεύτερη στη σειρά χρονιά, η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση των εγχώριων πωλήσεων.


Οι Σουηδοί πέτυχαν να συνδυάσουν την αποδοτικότητα του οχήματος με μια σειρά πλεονεκτημάτων που ικανοποιούν τους αυτοκινητιστές, όπως η οδική συμπεριφορά, η ασφάλεια, αλλά και η εκμετάλλευση του οχήματος με τις 51 θέσεις επιβατών, στοιχεία που το καθιστούν ελκυστικό τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο βέβαια και για τις υπεραστικές γραμμές των ΚΤΕΛ.

Scania Touring HD

Ανανεωμένο, πλουσιότερο σε εξοπλισμό συστημάτων ασφαλείας και αποδοτικότερο με χαμηλή κατανάλωση εμφανίστηκε στη χώρα μας το Scania Touring, το οποίο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στις αγορές της Ευρώπης.


Mercedes-Benz eActros

Ηλεκτρικό Mercedes-Benz eActros

Με όλο το θόρυβο και τον πανζουρλισμό σε έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης για το (επικείμενο) λανσάρισμα ηλεκτρικών βαρέων οχήματων με εξωπραγματικές επιδόσεις και υπερφίαλες προσδοκίες, των τελευταίων μηνών, ήταν περίπου δεδομένο ότι, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επαγγελματικών


Θαυμάστε πρωτιές, εκπλήξεις και σούζες καρέ καρέ στο τεύχος Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί.

40 χρόνια Ράλι Ντακάρ

Το θρυλικό Ράλι Ντακάρ έκλεισε τα 40 χρόνια «ζωής» και για μία ακόμα φορά επεφύλασσε συγκινήσεις, εκπλήξεις και ανατροπές μέχρι την τελευταία του στιγμή.


Στην έκθεση IFAT 2018 του Μονάχου, η Daimler θα παρουσιαστεί με μια πλήρη γκάμα μοντέλων των Mercedes και Fuso σε εκδόσεις για χρήση από τους δήμους.

Η Daimler στην υπηρεσία των δήμων: Τι θα...

H φετινή έκθεση IFAT θα λάβει χώρα στο Μόναχο από τις 14 έως τις 18 Μαΐου.


Στελέχη εμπορικών και μεταφορικών επιχειρήσεων ενημερώθηκαν για τα επί μέρους θέματα στο τομέα της διαχείρισης των επικίνδυνων εμπορευμάτων. Στην πρώτη σειρά, διακρίνεται ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης και δεξιά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Νίκος Ροδόπουλος.

Διαχείριση Επικίνδυνων Εμπορευμάτων

Οι τρόποι ασφαλούς διαχείρισης επικίνδυνων εμπορευμάτων, όχι μόνο κατά τη φόρτωση/ εκφόρτωση και μεταφορά, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ενημερωτικής εσπερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Logistics με θέμα «Διαχείρι


H Scania συνεχίζει την εξέλιξη του CCAP (Cruise Control Active Prediction), παρουσιάζοντας το Scania Active Prediction.

Νέο προγνωστικό cruise control από τη...

Ως πρωτοπόρος, από το 2011, στην καθιέρωση των προγνωστικών συστημάτων του αυτόματου πιλότου, η Scania συνεχίζει την αδιάλειπτη εξέλιξη του CCAP (Cruise Control Active Prediction) όπως ονομάζεται στην εταιρική αργκό, η σχετική τεχνολογία.


Στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφορεί εξηγούμε πώς μπορούν να φτάσουν τα δεδομένα του ταχογράφου στο γραφείο, ποιες ασύρματες λύσεις προτείνονται, τι κάνουμε με τα μεταφορτωμένα δεδομένα και τι μπορούν να προσφέρουν οι περιφερειακές συσκευές διαχείρισης των δεδομένων του ταχογράφου για την πλήρη εκμετάλλευση των καταγραφών.

Αξιοποίηση Δεδομένων ψηφιακού ταχογράφου

Το σημαντικότερο ίσως εργαλείο στα χέρια του υπεύθυνου μιας εταιρείας Logistics ή του fleet manager της μεταφορικής είναι τα στοιχεία που καταγράφει ο ψηφιακός ταχογράφος των φορτηγών.Πρόκειται για δεδομένα άκρως απαραίτητα από νομικής πλευράς, σύμφωνα με τη νομοθεσία και εξαιρετικά πολύτιμα για


Διαβάστε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιανουαρίου που κυκλοφορεί εμπεριστατωμένη έρευνα για την ηλεκτροκίνηση ατα επαγγελματικά οχήματα με την υπογραφή του Μανώλη Αγριμανάκη.

ΕΡΕΥΝΑ: Η Ηλεκτροκίνηση στα Επαγγελματικά...

Διαβάστε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιανουαρίου που κυκλοφορεί εμπεριστατωμένη έρευνα για την ηλεκτροκίνηση ατα επαγγελματικά οχήματα με την υπογραφή του Μανώλη Αγριμανάκη.


Η δημιουργία στιβαρής και άκαμπτης κατασκευής του Arocs το καθιστούν ικανό να αντεπεξέλθει σε κάθε καταπόνηση.

Mercedes-Benz Arocs αυξημένων επιδόσεων

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την επίσημη παρουσίαση του Mercedes-Benz Arocs και έκτοτε η εταιρεία έχει αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της στην κατηγορία αυτή με ένα μοντέλο το οποίο έχει επιδείξει αξιοπιστία και εξαιρετικές επιδόσεις.


Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του Fuso eCanter είναι οι μηδενικοί ρύποι, η αθόρυβη λειτουργία του (πολύ βασική για διανομές εντός πόλης) και η οικονομία στις μετακινήσεις.

Παράδοση Ηλεκτρικών Fuso eCanter σε...

Η Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation (ΜFTBC) του ομίλου Daimler παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της σε Ευρωπαίους πελάτες στη Γερμανία, τα οποία ξεκίνησαν ήδη αστικές μεταφορές ενώ στα επόμενα χρόνια πρόκειται να δώσει ακόμη πεντακόσια οχήματα, με τη μαζική παραγωγή να προγραμμα


Διαβάστε αναλυτικά στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα τα χαρακτηριστικά του νέου Tesla αλλά και τους λόγους της απόλυτης αμφισβήτησής του.

Ηλεκτρικό «Semi»

Το φορτηγό TESLA και η πλήρης αμφισβήτησή του


Καινούργιες τεχνολογίες, πληθώρα εφαρμογών, δυναμική σχεδίαση και μοντέρνο εσωτερικό είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας-τρίτης-γενιάς του επιτυχημένου μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, Mercedes-Benz Sprinter, το οποίο από το 1995 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 3,3 εκατομμύρια μονάδες σε περισσότερες από 130 χώρες.

Νέα γενιά Mercedes-Benz Sprinter

Καινούργιες τεχνολογίες, πληθώρα εφαρμογών, δυναμική σχεδίαση και μοντέρνο εσωτερικό είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας-τρίτης-γενιάς του επιτυχημένου μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, Mercedes-Benz Sprinter, το οποίο από το 1995 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 3,3 εκατομμύρ


Τα δύο νέα Transit θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία την άνοιξη του 2018, με τις παραδόσεις να τοποθετούνται στα μέσα της χρονιάς.

Νέα Ford Transit Courier & Transit...

Με το γκάζι της ανανέωσης η Ford

Η Ford Ευρώπης, μερικές εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του αναβαθμισμένου Transit Custom, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τα Transit Courier και Transit Connect.


Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Δεκεμβρίου (σελ 124 - ενότητα TRUCK No 1), σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά το Λιοντάρι της Θεσσαλονίκης, εμπνευσμένο μέσα από τη φαντασία και τα χέρια του αερογραφίστα Δαμιανού Κοντού.

Λιοντάρι από τα βάθη της Ανατολής

Οι αερογραφίες στα φορτηγά είναι ένας αγαπημένος τρόπος έκφρασης για πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι με διάφορα σχέδια θέλουν να προβάλλουν δημοσίως κάτι που τους αρέσει ή τους αντιπροσωπεύει.


Το νέο Citaro Hybrid είναι το πρώτο υβριδικό αστικό της αγοράς με λογικό κόστος αγοράς

H Mercedes-Benz στη Busworld Europe

Στη μεγαλύτερη έκθεση λεωφορείων του πλανήτη, τη Busworld 2017 στην πόλη Κόρτραϊκ του Βελγίου, η Mercedes έδειξε το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της, μαζί με νέες τεχνολογίες, ψηφιακές υπηρεσίες και αρκετές πρεμιέρες για επαγγελματίες επισκέπτες και δημοσιογράφους.


Ενημερωθείτε από το τεύχος Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα για τη δυναμική όσο και ανταγωνιστική είσοδο της IVECO στον τομέα των εργοταξιακών και εκτός δρόμου οχημάτων, μετά την «Trakker» εποχή.

Εργοταξιακά Iveco Stralis X-WAY

Η Iveco παρουσίασε πρόσφατα μια νέα έκδοση του Stralis για χρήση σε εκτός δρόμου εφαρμογές με την ονομασία X-WAY.


«Τώρα προωθούμε την ηλεκτροκίνηση στα λεωφορεία μας. Το ηλεκτρικό Solaris έχει εξαιρετικές επιδόσεις, είναι αθόρυβο, με μηδενικούς ρύπους και με μεγάλη χιλιομετρική ικανότητα ίδια με εκείνη των συμβατικών», τονίζει σε συνέντευξή του στον Μανώλη Αγριμανάκη ο Zbigniew Palenica, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Solaris Bus & Coach S.A.

Solaris Urbino 12 Electric

Πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα και μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ


Η κινέζικη Foton από το Πεκίνο είχε μια δυνατή παρουσία στην έκθεση με αρκετά μοντέλα αν και το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν στραμμένο στο μοντέλο Auman EST, βασισμένο στο Mercedes-Benz Actros, αλλά με κινητήρα Euro 5 της Cummins και σασμάν ZF αυτόματο Traxon.

Συνάντηση Ανατολής και Δύσης στην έκθεση...

Η κινέζικη Foton από το Πεκίνο είχε μια δυνατή παρουσία στην έκθεση με αρκετά μοντέλα αν και το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν στραμμένο στο μοντέλο Auman EST, βασισμένο στο Mercedes-Benz Actros, αλλά με κινητήρα Euro 5 της Cummins και σασμάν ZF αυτόματο Traxon.


Με επιτόπιο ρεπορτάζ στις νοτιοανατολικές πολιτείες, καταγράφουμε στο τεύχος Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το τοπίο στην αγορά βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, όπως διαμορφώνεται στις μέρες μας.

Daimler Trucks: Ο κατακτητής των highways

Πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, η Daimler Trucks, και κατά συνέπεια, η Mercedes, έβαλαν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας: εξαγόρασαν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες επαγγελματικών οχημάτων της Β.


Το δημοφιλές μοντέλο των 39+1+1 θέσεων, η «Rolls-Royce» του τουρισμού

Ταξίδι με το Setra ComfortClass S 511 HD

Το δημοφιλές μοντέλο των 39+1+1 θέσεων, η «Rolls-Royce» του τουρισμού


για εμάς το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό όλων παραμένει ο τράκτορας R 500 .  Τι μας κάνει να το πιστεύουμε αυτό; Δείτε το το στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

Ζωγραφιστός Δράκος

Πρόσφατα η εταιρεία Γκάνας Α.Ε με έδρα τον Τύρναβο απέκτησε ένα καινούργιο Scania S 580 το οποίο σίγουρα αποτελεί το καμάρι της επιχείρησης, ωστόσο, για εμάς το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό όλων παραμένει ο τράκτορας R 500 .


Με θέμα «από το Supply Chain στο Value Chain» πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και το οποίο παρακολούθησαν 225 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από διάφορα σημεία της χώρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα ελληνικά Logistics είναι ισχυρά και κινούνται προς αναζήτηση προστιθέμενης αξίας.

Aπό το Supply Chain στο Value Chain

Με θέμα «από το Supply Chain στο Value Chain» πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και το οποίο παρακολούθησαν 225 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από διάφορα σημεία της χώρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα ελληνικά Lo


Σελίδες