Παρουσιάσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το περίπτερο της Ford, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η νέα γενιά του Fiesta Van.

Commercial Vehicle Show 2018: Τα καλύτερα...

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι πρωτιές στην έκθεση «Commercial Vehicle Show 2018» του Μπέρμιγχαμ του Ην. Βασιλείου. Εκεί βρέθηκαν σχεδόν 21.000 επισκέπτες από όλους τους κλάδους του χώρου.


Το CV-104 εμφανίζει σταθερή απόδοση τριβής και παρουσιάζει πιο σταθερή τριβή ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της πίεσης, της ταχύτητας και της θερμοκρασίας.

Το GRANTEX Premium CV-104

Η GRANTEX στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης των προϊόντων της και μετά από συστηματικές εργαστηριακές έρευνες και επίπονα τεστ εφαρμογής (Field Tests) παρουσίασε, με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων δραστηριοποίησής της στην αγορά των υλικών τριβής, το GRANTEX PREMIUM CV-104.


Το 4αξονικό DAF CF 480 με νέο ατσάλινο προφυλακτήρα, μεταλλική ποδιά προστασίας της μηχανής και καμπίνα ιδιαίτερα ευρύχωρη. Πλεονεκτεί χάρη στο σύστημα μετάδοσης TraXon, το οποίο στη λειτουργία off road, βελτιστοποιεί τις αλλαγές παρέχοντας την απαιτούμενη ροπή σε κάθε στιγμή.

DAF Road Show

Με την παρουσίαση των τελευταίων μοντέλων φορτηγών DAF ολοκληρώθηκε το Road Show της ERGOTRAK στις εγκαταστάσεις του ομίλου Σφακιανάκη στη Μαγούλα.


Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας, αν και με βαρύ ακόμη καμουφλάζ, αποκαλύπτει την αύξηση των διαστάσεων –ιδιαίτερα πλάτους και ύψους– της νέας καμπίνας, η οποία είναι φανερό ότι, προορίζεται για διεθνομεταφορά.

Προ των πυλών τα νέα Ford Trucks

Σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και διαστάσεων, τα νέα φορτηγά της Ford Trucks θα εμφανιστούν στην έκθεση Transport Show στην Αθήνα.


Διαβάστε στο τεύχος του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί, τι δήλωσαν αποκλειστικά τα μέλη της ομάδας του διαγωνισμού VISTA 2017- 2018, αλλά και οι ιθύνοντες της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., για τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

Το συνεργείο Volvo Σαρακάκη στα 40...

Μεγαλειώδη νίκη – πρόκριση πέτυχε η ομάδα των τεχνικών του συνεργείου Volvo της εταιρείας Σαρακάκη, φτάνοντας στον τελικό του διαγωνισμού VISTA 2017- 2018, κάνοντας θα λέγαμε και τη μεγάλη έκπληξη στην ιστορία του θεσμού.


Το μικρότερο επαγγελματικό όχημα της Ford είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το προσεχές φθινόπωρο.

Η Ford στο CV Show 2018

Η Ford εμφανίστηκε στην έκθεση «CV Show 2018» του Μπέρμιγχαμ, με τον «αέρα» της πρώτης σε πωλήσεις εταιρείας της Ευρώπης στα επαγγελματικά οχήματα.


Για πρώτη φορά συμμετείχαν το προεδρείο και μέλη του Π.Σ.Φ.Φ. με τα φορτηγά τους, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα της διοργανώτριας αρχής.

Thessaloniki Tuning Show

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πέμπτο Thessaloniki Tuning Show στα περίπτερα 2, 3 και 17 και στον προαύλιο χώρο της Δ.Ε.Θ, στις 26-27-28 Απριλίου, παρουσία χιλιάδων επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Το συνολικό μεταφορικό οδικό έργο έχει μειωθεί στα χρόνια της κρίσης κατά 33% στην Ελλάδα (38% η εθνική μεταφορά και 9% η διεθνής) σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Κόστος εμπορευματικής οδικής μεταφοράς

Έχοντας κλείσει την πρώτη κιόλας δεκαετία με τη χώρα μέσα στη βαθιά οικονομική και όχι μόνο, κρίση, η συμφιλίωση με την πραγματικότητα του νέου σημείου ισορροπίας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, αποτυπώνεται πλέον στο σύνολο των δράσεων της ελληνικής κοινωνίας.


Το συρόμενο μεταφέρει καθημερινά διάφορα εμπορεύματα στη γραμμή Σπάρτη-Αθήνα.

Σπάρτη-Αθήνα με DAF XF

«Αξιόπιστο, οικονομικό και τίμιο», με αυτά τα λόγια αξιολογεί ο οδηγός, Δημήτρης Βέργαδος, το νέο απόκτημα της μεταφορικής Ταΰγετος, ένα τριαξονικό φορτηγό DAF XF Euro 6 510, από την καθημερινή του εμπειρία στη διαδρομή Σπάρτη-Αθήνα.


Όσο ήρεμη δύναμη είναι το Volvo σε ιπποδύναμη, άλλο τόσο είναι σε γοητεία. Τα φώτα όγκου στην μπροστινή και πλαϊνή πλευρά, χαρίζουν ξεχωριστή ταυτότητα στο FH το βράδυ.

Μαύρη Καταιγίδα!

Στους πρόποδες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στο χωριό Καλλιθέα Ελασσόνας, θα συναντήσουμε τον Μπάμπη Γιαμούζη με το γιο του Βασίλη, να περιποιούνται το στόλο τους. Αποτελείται από Δ.Χ. και I.Χ. φορτηγά και δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταφοράς αγροτικών προϊόντων.


Με τζίρο 434 εκ. ευρώ το 2017, 2.500 υπαλλήλους, και παραγωγή 1.400 οχημάτων, η Solaris έχει κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή αγορά. Από ιδρύσεως της εταιρείας έχουν κατασκευαστεί 16.000 οχήματα και τα λεωφορεία κυκλοφορούν σε 32 χώρες.

Solaris: Ξέφρενη πορεία καθιέρωσης

Μέσα σε δύο δεκαετίες από την ίδρυσή της, η Solaris Bus & Coach έχει πετύχει να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ανεξάρτητο κατασκευαστή αστικών λεωφορείων και να στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων της πιο επίζηλης κατηγορίας, των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.


Περισσότερες από 6.000 ώρες δουλειάς και περίπου 450.000 ευρώ χρειάστηκαν, για να δημιουργηθεί η «Lowrider» έκδοση του Mercedes-Benz Actros.

Actros «Lowrider»

Περισσότερες από 6.000 ώρες δουλειάς και περίπου 450.000 ευρώ χρειάστηκαν, για να δημιουργηθεί η «Lowrider» έκδοση του Mercedes-Benz Actros. Τουλάχιστον οι κόποι του ιδιοκτήτη του οχήματος, Mika Auvinen, έχουν ανταμειφθεί με επτά έως τώρα βραβεία στη Σουηδία και τη Φινλανδία.


Η βρετανική εταιρεία RS Motorhomes δημιούργησε το αυτοκινούμενο «Envoy», παίρνοντας ως βάση το σασί του Mercedes-Benz Atego.

Βίλα πάνω σε Atego

«Envoy» ονομάζεται το αυτοκινούμενο που δημιούργησε η βρετανική εταιρεία RS Motorhomes, παίρνοντας ως βάση το σασί του Mercedes-Benz Atego. Το μοντέλο τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας από το Γιορκσάιρ που δραστηριοποιείται στη χώρο εδώ και 25 χρόνια.


Ο μεγαλύτερος αγώνας φορτηγών της Αφρικής και ο δεύτερος μεγαλύτερος του κόσμου μετά από το Ράλι Ντακάρ, πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 22 Απριλίου στη μαροκινή έρημο.

Morocco Desert Challenge 2018

Ο μεγαλύτερος αγώνας φορτηγών της Αφρικής και ο δεύτερος μεγαλύτερος του κόσμου μετά από το Ράλι Ντακάρ, πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 22 Απριλίου στη μαροκινή έρημο.


Για το εντυπωσιακότερο και πιο επιβλητικό Magnum της Ελλάδας ψάξαμε αρκετά ώστε να το εντοπίσουμε και τελικά ο δρόμος μας έφερε στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Ένας Γάλλος από το Μουζάκι

Έτος 1990. Η Renault Trucks παρουσιάζει ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο πρόκειται να αλλάξει τα επίπεδα άνεσης για τους οδηγούς, δημιουργώντας νέα πρότυπα. Για πρώτη φορά εμφανίζεται φορτηγό με επίπεδο πάτωμα στο εσωτερικό της καμπίνας, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων.


Ο τράκτορας τεξιδεύει στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη.

Silver Attack

Μπορεί την πρωτοκαθεδρία στο θέμα του tuning στη χώρα μας την έχουν οι ιδιοκτήτες των Σουηδών, όμως αυτό το Μercedes βάζει τα γυαλιά σε πολλούς…


Ταξιδεύουμε μέχρι την Ολλανδία για να καλύψουμε δημοσιογραφικά την εκδήλωση για τα 90 χρόνια της DAF.

90 Χρόνια DAF: Ο Επίμονος Ολλανδός

Η DAF Trucks συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής, και το γιορτάζει με παρουσίαση όλων των εμβληματικών μοντέλων που καθόρισαν την πορεία της ευρωπαϊκής Μεταφοράς και έφεραν μια εκρηκτική άνοδο σε παραγγελίες και ταξινομήσεις, αλλά και τα σχέδια των μελλοντικών οχημάτων.


Στο τεύχος Μαΐου που κυκλοφορεί ο κ. Αντωνίου μας μεταφέρει την εμπειρία του από την επιτυχημένη και, ομολογουμένως δύσκολη, ανακατασκευή του Mercedes 0303

Βόλτα στο παρελθόν με Mercedes-Benz 0303...

Για πολλά χρόνια η ΒΙΑΜΑΞ ήταν η ισχυρότερη ελληνική βιομηχανία αμαξωμάτων που κατασκεύαζε αξιόπιστα και σύγχρονα οχήματα για την εγχώρια και ξένη αγορά. Τα λεωφορεία της μετέφεραν τους επιβάτες με ασφάλεια και άνεση ενώ παράλληλα ήταν αξιόπιστα και εύκολα στη χρήση και συντήρησή τους.


Θαυμάστε το νέο-Super-143 της μεταφορικής Τράνακας στο τεύχος Μαΐου που κυκλοφορεί (σελ. 130)

Σαν παλιό σινεμά

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου γράφτηκε με κορυφαίες ταινίες, λαμπρά ονόματα ηθοποιών και αξέχαστες ατάκες οι οποίες μας χάρισαν, και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, γέλιο και δεκάδες συναισθήματα αγάπης και χαράς.


Μικρό στο μάτι… αλλά με πολλά γκάζια το μπλε Mercedes-Benz. Αυξημένη ιπποδύναμη και για το λευκό αστέρι.

Με κρυφές (ιππο)δυνάμεις: Τα Αστέρια των...

Από τα χωράφια της Γλυκόβρυσης στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών για ξεφόρτωμα και επιστροφή στη Λακωνία είναι το καθημερινό πρόγραμμα των αδερφών Καλκάνη, του Δημήτρη και του Βαγγέλη, που ασχολούνται με την εμπορία αγροτικών προϊόντων.


Το συρόμενο του Κώστα Μπίνου από την Αριδαία.

Πεντάστερη καμπίνα

Μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά αυτοκινητιστές και οδηγοί αφορά το κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο να διατηρεί κάποιος σε άριστη κατάσταση ένα ταξιδιάρικο φορτηγό, στο θέμα της εμφάνισης, όταν μάλιστα εκτελεί συνεχώς δρομολόγια και μένει μόνο λίγες ώρες στην έδρα του.


Το νέο εργοστάσιο της Cento Group βρίσκεται στην πόλη Zalau σε έκταση 6.000 τ.μ.

Cento Group: Νέο εργοστάσιο και αύξηση...

Το νέο εργοστάσιό της με σύγχρονο εξοπλισμό και στελεχωμένο με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, εγκαινίασε η εταιρεία Cento Group στο Ζαλάου της Ρουμανίας.


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απέκτησε δύο καινούργια λεωφορεία TEMSA MD 9 LE.

TEMSA επέλεξε και ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Με την αγορά δύο καινούργιων λεωφορείων TEMSA MD 9 LE ο Δήμος Νέας Σμύρνης «προχωρεί στον εκσυγχρονισμό της αστικής του συγκοινωνίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων των πολιτών του, με μείωση των ρύπων και σεβασμό προς το περιβάλλον», όπως ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Σταύρος Τζ


Το νέο Tourismo στο ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Το νέο Mercedes-Benz Tourismo στην Ελλάδα

Θετικά σχόλια και καλές εντυπώσεις απέσπασε το Mercedes-Benz Tourismo στην πρώτη επίσημη παρουσίασή του επί ελληνικού εδάφους, όπου συνοδεύτηκε με test drive από επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι μας καταθέτουν την άποψή τους σχετικά με την οδική του συμπεριφορά.


Το τελευταίο απόκτημα της μεταφορικής, είναι το FH 16 650 μαζί με τον καινούργιο θάλαμο Chereau. Δίπλα του, το FH 540 με τα χαρακτηριστικά μπλε χρώματα της έκδοσης Volvo Ocean Race και τον 13λιτρο κινητήρα στους 540 ίππους. Θα ακολουθήσει η δοκιμή του από τους κ.κ. Θωμά και Νικηφόρο Δελλαπόρτα.

FH 16 650 Στο Δουκάτο των VOLVO

Έχοντας ήδη 15 φορτηγά Volvo στο στόλο της, η μεταφορική ΔΟΥΚΑΤΟ TRANS προχωρεί δυναμικά σε νέες προσθήκες και αντικαταστάσεις των παλαιότερων, επιμένοντας μάλιστα στη συγκεκριμένη μάρκα.


Έχοντας εδραιώσει σημαντικά brands, όπως η Haribo και η Panini, η εταιρεία επενδύει σταθερά στη διαρκή ανάπτυξη της γκάμας των προϊόντων που προσφέρει, πάντα έχοντας ως γνώ- μονα τις ανάγκες των καταναλωτών και του εμπορίου.

Τα γλυκά Ford της Πήγασος ΑΕ

Είκοσι καινούργια Ford Transit Van περιλαμβάνονται στο στόλο της Πήγασος ΑΕ για να αναλάβουν την καθημερινή διανομή και πώληση των προϊόντων της εταιρείας σε εκατοντάδες σημεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των πελα


Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία «Οι Μαχητές των δρόμων», η οποία έσπασε παγκοσμίως ταμεία με συνολικές εισπράξεις 207 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το Scania της παρουσίασής μας από τη Σπάρτη.Θαυμάστε το στη σελίδα 128 του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί (ενότητα Truck No).

Scania Fast and Furious

Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία «Οι Μαχητές των δρόμων», η οποία έσπασε παγκοσμίως ταμεία με συνολικές εισπράξεις 207 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το Scania της παρουσίασής μας από τη Σπάρτη.


Το λεωφορείο της άγονης γραμμής με πραγματικούς ήρωες επιβάτες και οδηγό.

Επιβάτης στο λεωφορείο της άγονης γραμμής

«Ε και να γυρνούσε ο χρόνος πίσω και να ζούσαμε πάλι εκείνη τη γλυκιά ταλαιπωρία», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Παγανιά από την Κόνιτσα Ηπείρου, πρώην κοινοτάρχη του χωριού Δίστρατου, αντιδήμαρχου Κόνιτσας και προέδρου συλλόγου Βλάχων Δίστρατου, ο οποίος έφερε στο μυαλό του αρκετές αναμνήσεις α


R με τα όλα του! Αερογραφία ο δράκος με δυο χρώματα. Τενόρια, προβόλια, μπάρα, φωτιζόμενη επιγραφή και γείσος δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την μπροστινή πλευρά.

The Legend Never Dies...

Πολλές φορές μας ρωτούν οι αναγνώστες μας αν αξίζει τον κόπο να κάνουμε τόσα πολλά χιλιόμετρα για να φωτογραφίσουμε και εν συνεχεία να σας παρουσιάσουμε ένα αυτοκίνητο. Η απάντηση είναι μια και δεν χωράει περιθώρια περαιτέρω συζήτησης ή διευκρινίσεων.


Σελίδες