Σύντομα Νέα

Οι Knorr-Bremse και FAW σχεδιάζουν να δουλέψουν από κοινού πάνω στα συστήματα πέδησης των επαγγελματικών οχημάτων, στα προϊόντα ΑΜΤ, στα συστήματα διεύθυνσης και στις τεχνολογίες «έξυπνης» οδήγησης.

Συνεργασία Knorr-Bremse με FAW

Η Knorr-Bremse υπέγραψε πρόσφατα το πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας με την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία FAW Jiefang Automotive Company.


Το 2017 ήταν εμπορικά η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα για τη Solaris, η οποία πούλησε συνολικά 1.397 λεωφορεία και τρόλεϊ, κάνοντας τζίρο 434 εκατομμυρίων ευρώ.

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Solaris

Το 2017 ήταν εμπορικά η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα για τη Solaris, η οποία πούλησε συνολικά 1.397 λεωφορεία και τρόλεϊ, κάνοντας τζίρο 434 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο Stefan Hartner, επικεφαλής του προγράμματος «CustomerFirst», επιδεικνύει περιχαρής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «German Excellence Award» που έλαβε πρόσφατα χώρα στη Φρανκφούρτη, το βραβείο που κέρδισε η ΜΑΝ στην κατηγορία «Products & Services - Customer Support».

Βραβείο για το πρόγραμμα MAN CustomerFirst

Το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών «CustomerFirst» της MAN κέρδισε το βραβείο αριστείας «German Excellence Award 2018», το οποίο απονέμεται σε γερμανικές εταιρείες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους.


Η εικονιζόμενη επιβατική έκδοση του νέου Citroën Berlingo μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση για το πώς θα είναι το νέο γαλλικό vannette, το οποίο προγραμματίζεται να παρουσιαστεί αργότερα φέτος.

Νέο Citroën Berlingo

Η νέα έκδοση του Citroën Berlingo ετοιμάζεται πυρετωδώς και σήμερα παίρνουμε μια καλή πρώτη γεύση για το πώς θα είναι το νέο γαλλικό vannette, μέσω της επιβατικής του εκδοχής που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 8 Μαρτίου.


Οι Βρετανοί οδηγοί, δικυκλιστές και πεζοί που συμμετείχαν στην έρευνα της Continental, θεωρούν πως οι οδηγοί λεωφορείων είναι οι πιο ασφαλείς του οδικού δικτύου, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που οδηγούν van.

Οι οδηγοί λεωφορείων είναι οι αγαπημένοι...

Η έρευνα που έκανε η Continental στο Ην. Βασίλειο και η οποία ανέδειξε τους οδηγούς λεωφορείων ως τους αγαπημένους χρήστες του δρόμου, φέρνει στο νου τη διάκριση που έχουν και στη χώρα μας τα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ό,τι αφορά στην οδική ασφάλεια.


Η ολλανδική εταιρεία EMOSS δημιούργησε έναν ηλεκτρικό τράκτορα μικτού βάρους μέχρι και 50 τόνων, που έχει αυτονομία άνω των 300 μιλίων (483 χλμ.) και ο οποίος εξοπλίζεται με ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο της Allison.

Ηλεκτρικός τράκτορας για μικτό μέχρι 50...

Η ολλανδική εταιρεία EMOSS δημιούργησε έναν ηλεκτρικό τράκτορα μικτού βάρους μέχρι και 50 τόνων, που έχει αυτονομία άνω των 300 μιλίων (483 χλμ.) και ο οποίος εξοπλίζεται με ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο της Allison.


Οι εταιρείες DB Schenker και MAN Truck & Bus και το πανεπιστήμιο Hochschule Fresenius δοκιμάζουν συνδεδεμένα φορτηγά για πρώτη φορά στην πράξη στο χώρο του logistics.

Η DB Schenker δοκιμάζει φορτηγά της ΜΑΝ...

H MAN παρέδωσε πρόσφατα τα πρώτα συνδεδεμένα οχήματα στη διοίκηση του ομίλου logistics, DB Schenker, στο Μόναχο, προκειμένου αυτά να δοκιμαστούν στο platooning για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες.


Η Scania ασχολείται με πολλούς τομείς έρευνας και ανάπτυξης, στην προσπάθειά της να εξελίξει την ηλεκτροκίνηση, καθώς οι άνθρωποί της δεν πιστεύουν πως υπάρχει μία «λύση» για όλα τα «προβλήματα».

Τα σχέδια της Scania για την ηλεκτροκίνηση

Η ανάγκη για πιο αποδοτικές ηλεκτρικές μεταφορές, ώθησε τη Scania να ασχοληθεί με πολλούς τομείς έρευνας και ανάπτυξης.


Μπορεί η προωθητική εικόνα που δημοσιεύει ο PSA να αποκαλύπτει ένα μέρος μόνο της εμπρόσθιας όψης των τριών μοντέλων, ωστόσο καθιστά σαφές πως το καθένα θα έχει το δικό του σχεδιαστικό χαρακτήρα.

Προ των πυλών τα νέα Berlingo, Partner...

Τις επόμενες μέρες, το Groupe PSA λανσάρει τη νέα γενιά των Peugeot Partner, Citroën Berlingo και Opel/Vauxhall Combo, τα οποία εξελίσσονται από κοινού.


Για πρώτη φορά εξωσκελετικά κοστούμια ενσωματώνονται σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων, με τους υπαλλήλους της Ford του εργοστασίου της Βαλένθια, να θυμίζουν τον υπερήρωα, Iron Man.

Εξωσκελετικά κοστούμια σε εργοστάσιο της...

Τα εξωσκελετικά κοστούμια χαρίζουν στους χρήστες τη δύναμη να σηκώνουν και να διαχειρίζονται ευκολότερα βαριά αντικείμενα. Τώρα, για πρώτη φορά ενσωματώνονται σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων, με τους υπαλλήλους της Ford του εργοστασίου της Βαλένθια, να θυμίζουν τον υπερήρωα, Iron Man.


Η καρότσα K.SLL 2 κατασκευάζεται για τις ανάγκες των βαρέων και ειδικών μεταφορών και διαθέτει από 2 έως 4 άξονες, υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης και πνευματική ανάρτηση (φούσκες).

Πλατφόρμα χαμηλής φόρτωσης Kässbohrer

Η Kässbohrer προσφέρει λύσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ειδικές βαριές μεταφορές και σε διαδρομές με ιδιαίτερα στενά περάσματα.


Συνολικά 100 νέα MAN Lion’s City απέκτησε η Keolis Netherlands, ώστε να διαχειριστεί τις δημόσιες μεταφορές της ολλανδικής πόλης Almere.

100 ΜΑΝ Lion’s City στην Keolis

Εκατό λεωφορεία MAN Lion’s City παραδόθηκαν στην εταιρεία Keolis Nederland, η οποία έχει αναλάβει τις αστικές μεταφορές στην ολλανδική πόλη Almere.


Η Scania ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Northvolt, ώστε οι δύο εταιρείες να αναπτύξουν από κοινού αλλά και να διαθέσουν στην αγορά, μπαταρίες νέας γενιάς για βαρέα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Συνεργασία Scania για μπαταρίες (+video)

Η Scania ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη νεοσύστατη Northvolt, ώστε οι δύο εταιρείες να αναπτύξουν από κοινού, αλλά και να διαθέσουν στην αγορά, μπαταρίες νέας γενιάς για βαρέα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.


Η Solaris θα προμηθεύσει το Düsseldorf της Γερμανίας με 74 αρθρωτά Urbino 18.

Νέες παραγγελίες για τη Solaris

Η πολωνική Solaris συμφώνησε με τρεις ευρωπαϊκές πόλεις για την προμήθεια συνολικά 126 λεωφορείων της.


Σε συνέχεια της επιτυχίας του F-150 Raptor της Αμερικής, η Ford Performance παρουσιάζει για την αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού, την ομώνυμη έκδοση του Ford Ranger.

Ford Ranger Raptor με αυτόματο 10άρι...

Την αίγλη του θηριώδους Ford F-150 Raptor της Αμερικής, θέλει να μοιραστεί το Ranger Raptor που κάνει ντεμπούτο για πρώτη φορά στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού. Είναι αυτό που διαθέτει το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων, αλλά και το νέο 2λιτρο diesel σύνολο των 213 ίππων.


Το νέο αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα, αποκαλούμενο DarsGo, προβλέπει την εγγραφή στο σύστημα κάθε οχήματος (φορτηγού ή λεωφορείου) και την προμήθεια σχετικού εξοπλισμού.

Ηλεκτρονικά διόδια στη Σλοβενία

Εφαρμογή νέου αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος είσπραξης διοδίων φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων στη Σλοβενία, τίθεται σε ισχύ από 1ης Απριλίου 2018.


Οι DAF, Daimler, Iveco, MAN, Scania και Volvo ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να επιδείξουν από κοινού τη λειτουργία του platooning ανάμεσα σε φορτηγά διαφορετικών κατασκευαστών.

Συμμαχία κατασκευαστών για το platooning

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Ensemble», η Scania ενώνει τις δυνάμεις της με τις DAF, Daimler, Iveco, MAN και Volvo, προκειμένου να αναπτύξουν και να επιδείξουν από κοινού τη λειτουργία του platooning ανάμεσα σε φορτηγά διαφορετικών κατασκευαστών.


Ο Κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey και η εταιρεία Nikola Motor Company ανακοίνωσαν πως το επερχόμενο υδρογονοκίνητο φορτηγό της φίρμας, το Nikola One, θα κατασκευάζεται σε μία νέα μονάδα που θα βρίσκεται στο Buckeye έξω από το Φοίνιξ.

Στην Αριζόνα η παραγωγή του...

Ο Κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey και η εταιρεία Nikola Motor Company ανακοίνωσαν πως το επερχόμενο υδρογονοκίνητο φορτηγό της φίρμας, το Nikola One, θα κατασκευάζεται σε μία νέα μονάδα που θα βρίσκεται στο Buckeye έξω από το Φοίνιξ και η οποία θα φέρει στην


H DAF Trucks παρουσιάζει τη σπέσιαλ έκδοση «90th Anniversary Edition» του νέου XF, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από τότε που ο Hub van Doorne ίδρυσε την ολλανδική εταιρεία.

Επετειακό XF για τα 90 χρόνια της DAF

H DAF Trucks παρουσιάζει τη σπέσιαλ έκδοση «90th Anniversary Edition» του νέου XF, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από τότε που ο Hub van Doorne ίδρυσε την ολλανδική εταιρεία.


Το μέγεθος του δείγματος, για τέσσερα τρίμηνα, ανέρχεται σε περίπου 7.200 οχήματα και καλύπτει το σύνολο της χώρας.

Έρευνα στατιστικών στοιχείων για τις...

Τη διεξαγωγή έρευνας με σκοπό τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων επί των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών αγαθών, στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό ανακοίνωσε το υπ. Μεταφορών σε υλοποίηση των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (70/2012).


Αυτή τη φορά, η ΑΑΔΕ θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχει το υπ. Μεταφορών από τις χορηγήσεις αδειών κυκλοφορίας, μεταβιβάσεις κ.λ.π. εφόσον διασταυρωθούν με τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών θα εμφανίσουν τα οχήματα που είναι σε κυκλοφορία και δεν έχουν ασφαλιστεί.

Νέα διασταύρωση ελέγχων για ανασφάλιστα...

Μετά την παταγώδη περυσινή αποτυχία της περιβόητης διασταύρωσης στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει να επανέλθει με νέα διασταύρωση στοιχείων, αυτή τη φορά με υπαρκτά οχήματα.


Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών 12-16 τόνων για τις εταιρείες Speed Distribution της Guerlain, Stef για Carrefour, Nestlé και Delanchy Group (φωτογραφία), έχουν δώσει στη Renault Trucks πολύτιμες πληροφορίες για την ηλεκτροκίνηση.

Γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων η Renault...

Η Renault Trucks ανακοίνωσε πως το 2019 θα λανσάρει μια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία θα προορίζονται για αστική και περιαστική χρήση. Τα εν λόγω μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Blainville-sur-Orne της Νορμανδίας.


Την τρίτη γενιά του Sprinter παρουσίασε η Mercedes-Benz στο νέο της κέντρο logistics, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Νέο Mercedes-Benz Sprinter (+video)

Την τρίτη γενιά του Sprinter παρουσίασε η Mercedes-Benz στο νέο της κέντρο logistics, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Η νέα εκδοχή του δημοφιλούς van θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Ιούνιο, ενώ το ηλεκτρικό eSprinter θα λανσαριστεί εμπορικά το 2019.


Η Ford αποφάσισε να λανσάρει το Ranger Black Edition στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ (Svalbard) της Νορβηγίας. Συγκεκριμένα στο Λογκγέαρμπγεν (Longyearbyen) που βρίσκεται στο νησί Σπιτσβέργη και αποτελεί τη βορειότερη πόλη του κόσμου.

Το Ford Ranger Black Edition δοκιμάζεται...

Απολαύστε μια ταινία μικρού μήκους παραγωγής Ridley Scott, με πρωταγωνιστή το Ford Ranger Black Edition που θα φτιαχτεί σε μόλις 2.500 μονάδες. Δείτε τρεις ιστορίες ανθρώπων να ζουν στο απόλυτο σκοτάδι με μια κατάμαυρη σπέσιαλ έκδοση του δημοφιλέστερου pick-up της Ευρώπης.


Ξεκίνησαν οι παραδόσεις στην Ευρώπη του ηλεκτρικού van Maxus EV80, με το οποίο κάνει ντεμπούτο στη Γηραιά Ήπειρο η εταιρεία SAIC Mobility Europe, το παρακλάδι δηλαδή του κινέζικου ομίλου SAIC.

Το ηλεκτρικό Maxus EV80 από την Κίνα

Η κινέζικη Maxus ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού της van στην Ευρώπη, με το επονομαζόμενο «EV80» να αποτελεί το πρώτο όχημα του είδους του στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.


Το 2017 λειτουργούσαν παγκοσμίως 386.000 ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ το 2025 ο αριθμός αυτός θα φτάσει περίπου στα 1,2 εκατομμύρια οχήματα. Το παραπάνω σημαίνει πως με ορίζοντα επταετίας, τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα αντιπροσωπεύουν το 47% του συνολικού στόλου.

Ηλεκτρικά τα μισά λεωφορεία έως το 2025

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Bloomberg New Energy Finance (BNEF), στα προσεχή επτά χρόνια θα τριπλασιαστεί ο αριθμός των ηλεκτρικών λεωφορείων του πλανήτη.


Η Solaris δουλεύει πάνω σε ένα πρωτότυπο διπλό αρθρωτό τρόλεϊ 24 μέτρων, το Trollino 24. Στόχος της είναι να δημιουργήσει μια μελλοντική πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα κατασκευάζει τα 24 μέτρων υβριδικά και ηλεκτρικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

Διπλό αρθρωτό τρόλεϊ από τη Solaris

Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Solaris Bus & Coach, δουλεύει πάνω σε ένα πρωτότυπο διπλό αρθρωτό τρόλεϊ 24 μέτρων, το Solaris Trollino 24.


Μέχρι το 2030 κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. θα πρέπει να εξασφαλίσει πως το 12% της ενέργειας που χρησιμοποιείται κατά τις μεταφορές, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Μεταφορές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Μέχρι το 2030 θα πρέπει το 12% της χρησιμοποιούμενης ενέργειας στις μεταφορές, να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μιας πιο καθαρής και αποδοτικής χρήσης της ενέργειας.


H IVECO παρέδωσε πέντε Stralis NP στην VERBIO Logistik και με αυτόν τον τρόπο η παραγωγή του μοντέλου που κινείται με φυσικό αέριο, έσπασε το όριο των 1.000 μονάδων.

Η IVECO παραδίδει το χιλιοστό Stralis NP

H IVECO παρέδωσε πέντε Stralis NP στην εταιρεία VERBIO Logistik και με αυτόν τον τρόπο η παραγωγή των Stralis NP που κινούνται με φυσικό αέριο, έσπασε το όριο των 1.000 μονάδων.


Το επικαθήμενο Transformers Trailer της Schmitz Cargobull αποδείχθηκε πως μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 του φορτηγού κατά 15%, σε σχέση με το αν αυτό χρησιμοποιούσε ένα συμβατικό τρέιλερ.

Η Schmitz Cargobull παρουσιάζει το...

Σε αντίθεση με την κλασική λύση του υβριδικού φορτηγού που διαθέτει συμβατικό και ηλεκτρικό κινητήρα, το Transformers Trailer της Schmitz Cargobull εξοπλίζεται με το δικό του ηλεκτρικό κύκλωμα, βοηθώντας τον τράκτορα να περιορίσει τα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων.


Σελίδες