Σύντομα Νέα

Το κλιματιστικό Eberspaecher Cooltronic 1000 Slim Hatch/MAN έχει σχεδιαστεί ειδικά για το MAN TGX με γνώμονα την ενεργειακή απόδοση. Λειτουργεί με τις μπαταρίες του φορτηγού, γεγονός που το καθιστά εντελώς ανεξάρτητο από τον κινητήρα.

Κλιματιστικό Eberspaecher για MAN TGX

Η Eberspaecher διευρύνει την οικογένεια κλιματιστικών στάθμευσης, Cooltronic, με ένα νέο μοντέλο που εξελίχθηκε ειδικά για το MAN TGX.


Η 17η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών, που διοργανώνει ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου.

Ημερίδα Ε.Ε.ΣΥ.Μ. για τις μεταφορές

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 17η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών, που διοργανώνει ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά.


Η τελετή απονομής των βραβείων «Supply Chain Awards 2018» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη.

Οι κορυφαίοι των Supply Chain Awards 2018

Tην Τρίτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων «Supply Chain Awards 2018».


Σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει ήδη αίτηση, για να διαθέσουν τα οχήματά τους στην πλατφόρμα της Turo ή για να νοικιάσουν οι ίδιοι κάποιο όχημα.

Airbnb και για αυτοκίνητα!

Την επιτυχία της πλατφόρμας της Airbnb για την ενοικίαση σπιτιών, φαίνεται πως ζήλεψε μια αμερικάνικη start up, η Turo, η οποία θέλει να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με τα αυτοκίνητα.


Τα 143 λεωφορεία του Ντουμπάι θα στηθούν πάνω στο Euro 6 σασί Volvo B11R από τη Sunsundegui και θα είναι και τα πρώτα Euro 6 μοντέλα της Μέσης Ανατολής.

143 Volvo στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι θα αποκτήσει 143 υπεραστικά λεωφορεία της Volvo, τα οποία θα είναι και τα πρώτα Euro 6 μοντέλα της Μέσης Ανατολής.


Η IVECO λανσάρει τη δεύτερη γενιά ανταλλακτικών NEXPRO, που προορίζονται για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά ηλικίας έξι ετών και άνω.

Ανταλλακτικά IVECO NEXPRO

Η IVECO λανσάρει τη δεύτερη γενιά ανταλλακτικών NEXPRO, που προορίζονται για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά ηλικίας έξι ετών και άνω.


Στην ευρύτερη περιοχή του Όσλο, θα λειτουργούν από την προσεχή άνοιξη, 30 ηλεκτρικά λεωφορεία VDL Citea SLFA-180 Electric και άλλα 10 Citea SLF-120 Electric.

40 ηλεκτρικά VDL Citea στο Όσλο

Η νορβηγική εταιρεία Unibuss AS, παρήγγειλε από την VDL Bus & Coach, 40 μονάδες του ηλεκτρικού Citea. Έτσι, στην ευρύτερη περιοχή του Όσλο, θα λειτουργούν από την προσεχή άνοιξη, 30 λεωφορεία Citea SLFA-180 Electric και άλλα 10 Citea SLF-120 Electric.


Η Foton Motor είχε 100% επιτυχία στις δοκιμασίες του κρατικού ινστιτούτου CAERI και έγινε έτσι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων, που διαθέτει επίσημη άδεια δοκιμών των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα.

Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα

Το κρατικό κινέζικο ινστιτούτο CAERI (China Automotive Engineering Research Institute) διεξήγαγε πρόσφατα δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους του Τσονγκτσίνγκ.


Η εταιρεία Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) που έχει αναλάβει τις δημόσιες συγκοινωνίες του Βερολίνου, παρήγγειλε 950 μονάδες του Mercedes-Benz Citaro.

Παραγγελία ρεκόρ για το Citaro

Το δημοφιλέστερο αστικό λεωφορείο του κόσμου, το Mercedes-Benz Citaro των 50.000 και πλέον πωλήσεων, μόλις δέχθηκε τη μεγαλύτερη παραγγελία της ιστορίας του, η οποία ξεκίνησε το 1997.


Το KAMAZ-Arktika κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις, 6x6 και 8x8. Η πρώτη είναι ήδη έτοιμη, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του έτους.

KAMAZ-Arktika

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές του KAMAZ-Arktika, του παντός εδάφους οχήματος που δημιούργησε η ρωσική εταιρεία, απαντώντας στο πρόγραμμα που εκπόνησε το 2014 η τοπική κυβέρνηση, με σκοπό την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Αρκτικής Ζώνης μέχρι το 2020.


Η αμερικάνικη ζυθοποιία Anheuser-Busch, προχώρησε στην παραγγελία 800 μονάδων του υδρογονοκίνητου Nikola One.

Παραγγελία 800 τρακτόρων υδρογόνου

Στην παραγγελία 800 μονάδων του υδρογονοκίνητου Nikola One, προχώρησε η αμερικάνικη ζυθοποιία Anheuser-Busch.


Η Kalmar παρουσίασε την πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του Ottawa T2, του δημοφιλούς της τράκτορα που προορίζεται για χρήση σε αποθήκες εμπορευματικών σταθμών και σε container terminals.

Ηλεκτρικός τράκτορας για terminal

Η Kalmar, η εταιρεία μέλος του ομίλου Cargotec, παρουσίασε την πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του Ottawa T2, του δημοφιλούς της τράκτορα που προορίζεται για χρήση σε αποθήκες εμπορευματικών σταθμών, σε container terminals και σε άλλες εφαρμογές όπου απαιτούνται μικρής απόστασης μεταφορές κλειστού τύπου


Το νέο Scania XT αποκτά μια ολοκαίνουργια έκδοση φυσικού αερίου, η οποία εξοπλίζεται με τον κινητήρα των 13 λίτρων που αποδίδει 410 ίππους.

Νέο Scania XT φυσικού αερίου

Το νέο Scania XT αποκτά μια ολοκαίνουργια έκδοση φυσικού αερίου, η οποία εξοπλίζεται με τον κινητήρα των 13 λίτρων που αποδίδει 410 ίππους.


Οι πελάτες μπορούν να βρουν δείγματα από κάθε ύφασμα, επένδυση δαπέδων και διακοσμητικά πάνελ για τα λεωφορεία MAN και NEOPLAN, γεγονός που τους επιτρέπει να προσαρμόσουν πλήρως τα οχήματά τους.

Επιλογή εσωτερικού για ΜΑΝ και NEOPLAN

Οι πελάτες της ΜΑΝ και της NEOPLAN που θέλουν να εξατομικεύσουν το εσωτερικό των λεωφορείων τους, μπορούν πλέον να παραγγέλνουν ό,τι επιθυμούν απευθείας από το κέντρο Bus Modification Center (BMC) που βρίσκεται στο Πλάουεν της Γερμανίας.


Το ιδιαίτερο αυτό υβριδικό Kenworth T680 είναι μέρος του εγχειρήματος HECT (Hybrid Electric Cargo Transport) που χρηματοδοτείται από τις αμερικάνικες Αρχές.

Υβριδικό Kenworth T680 HECT

Στην έκθεση Advanced Clean Transportation (ACT) του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο το πρωτότυπο υβριδικό T680 HECT (Hybrid Electric Cargo Transport).


Η 4η γενιά του Active Brake Assist περιλαμβάνεται τώρα στον προαιρετικό εξοπλισμό του Mercedes-Benz Econic. Η διαφορά του αναβαθμισμένου συστήματος φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, είναι πως πλέον είναι σε θέση να ανιχνεύσει και την ύπαρξη πεζών.

Νέο Active Brake Assist 4 στο Econic

Η 4η γενιά του Active Brake Assist περιλαμβάνεται τώρα στον προαιρετικό εξοπλισμό του Mercedes-Benz Econic.


Τη μελλοντική απαίτηση (από 11 Ιουλίου 2019) για σύστημα πυρόσβεσης του κινητήρα, ικανοποιεί από σήμερα το νέο διώροφο πούλμαν Setra S 531 DT.

Υποχρεωτικό το σύστημα πυρόσβεσης

Από τις 11 Ιουλίου 2019, θα ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος που καθιστά υποχρεωτικά τα πυροσβεστικά συστήματα για το τμήμα του κινητήρα, σε όλα τα νέα τουριστικά λεωφορεία που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον 22 επιβατών.


Την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στάθμευσης σε όλη την Ευρώπη, θέλησαν να τονίσουν μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και για αυτό διανυκτέρευσαν στην καμπίνα ενός φορτηγού, το οποίο βρισκόταν σε ασφαλές πάρκινγκ.

Ευρωβουλευτές διανυκτερεύουν σε φορτηγό

Την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στάθμευσης σε όλη την Ευρώπη, θέλησαν να τονίσουν μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και για αυτό διανυκτέρευσαν στην καμπίνα ενός φορτηγού, το οποίο βρισκόταν σε ασφαλές πάρκινγκ.


Τα νέα Cargo Coil Cargo και Cargo Coil Rail γενιάς NOVUM, διαθέτουν το βελτιστοποιημένο εξωτερικό προφίλ πλαισίου και παράλληλα το απόβαρό τους είναι μέχρι και 150 κιλά χαμηλότερο από την προηγούμενη γενιά.

Νέα Kögel Cargo Coil και Cargo Coil Rail

Τα Cargo Coil Cargo και Cargo Coil Rail είναι τα πρώτα επικαθήμενα της Kögel που περνάνε στη νέα γενιά, NOVUM, της εταιρείας. Διαθέτουν το βελτιστοποιημένο εξωτερικό προφίλ πλαισίου και τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά των τρέιλερ γενιάς NOVUM.


H νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ford ονομάζεται «Ask Ford» και απαντά άμεσα σε όλα τα ερωτήματα των πελατών της, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το νέο εργαλείο αναζήτησης είναι διαθέσιμο μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας της Ford Ελλάς.

Ρωτήστε τη Ford

«Ask Ford», ονομάζεται η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ford, που απαντά άμεσα σε όλα τα ερωτήματα των πελατών της, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.


Η Navantia S.A. παρέλαβε από την Cometto εννέα αρθρωτούς συνδυασμούς αυτοπροωθούμενων πολυαξονικών τρέιλερ MSPE 48t, που όλοι μαζί συνθέτουν ένα  όχημα 46 αξόνων, που έχει μεικτό βάρος 288 τόνων.

Αυτοπροωθούμενο Cometto 46 αξόνων – 288...

Η ισπανική Navantia S.A παρέλαβε πρόσφατα από την Cometto εννέα αρθρωτούς συνδυασμούς αυτοπροωθούμενων πολυαξονικών τρέιλερ MSPE 48t, που όλοι μαζί συνθέτουν ένα «εξωπραγματικό» όχημα 46 αξόνων, που έχει μεικτό βάρος 288 τόνων!


Η Scania Growth Capital θα γίνει μερικώς ιδιοκτήτης της σουηδικής Swed-Weld, που παράγει εξοπλισμό για τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής.

Η Scania επενδύει στην αυτοματοποιημένη...

Η επενδυτική εταιρεία Scania Growth Capital θα γίνει μερικώς ιδιοκτήτης της Swed-Weld, της σουηδικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή πρόσθετου εξοπλισμού για τη βελτιστοποίηση των αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής.


Το νέο ZF Innovation Forklift αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό κλαρκ του κόσμου που είναι άκρως αυτοματοποιημένο και πλήρως συνδεδεμένο. Όπως λέει η ίδια η εταιρεία «μπορεί να δει, να σκεφτεί και να πράξει».

Περονοφόρο με Τεχνητή Νοημοσύνη από τη ZF

Η ZF παρουσίασε στην έκθεση «Hannover Messe» το νέο της περονοφόρο όχημα, που -όπως λέει η ίδια- «μπορεί να δει, να σκεφτεί και να πράξει». Ονομάζεται ZF Innovation Forklift και αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό κλαρκ του κόσμου που είναι άκρως αυτοματοποιημένο και πλήρως συνδεδεμένο.


Τα ελαφριά ρομπότ θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο ως έξυπνοι βοηθοί σε πολλούς τομείς της εργασίας και της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, των logistics, της υγειονομικής περίθαλψης και των καταναλωτικών αγαθών.

Voith Robotics

Η γνωστή εταιρεία συστημάτων μετάδοσης, Voith, προχώρησε σε μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία με την εταιρεία ρομποτικής, Franka Emika, με την ίδρυση μιας νέας κοινοπραξίας, που ονομάζεται Voith Robotics.


Προσόν της πλατφόρμας χαμηλής φόρτωσης, Broshuis PL2, είναι το μακρύτερο χαμηλό τμήμα, αλλά και η μικρή διαφορά ύψους ανάμεσα στο χαμηλότερο και το υψηλότερο σημείο της.

Διαξονική πλατφόρμα χαμηλής φόρτωσης

Πρεμιέρα κάνει η νέα διαξονική πλατφόρμα χαμηλής φόρτωσης, PL2, που δημιούργησαν οι μηχανικοί της Broshuis, θέλοντας να μεγιστοποιήσουν το ωφέλιμο φορτίο στις συγκεκριμένες, νόμιμες, διαστάσεις.


Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Ανδρεάδης, Αλέκος Μπάιλας, Βασίλης Γεωργούτσος και Κώστας Καλογερόπουλος.

Στον τελικό το συνεργείο Volvo της...

Στην τελική φάση του διαγωνισμού της VOLVO «VISTA 2017-2018», προκρίθηκαν οι μηχανικοί του συνεργείου Volvo Φορτηγών & Λεωφορείων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.


Η TIP Trailer Service, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στο χώρο του leasing επαγγελματικών οχημάτων, μόλις παρέλαβε τα επικαθήμενα υπ’ αριθμόν 20.000 και 20.001 από τη Schmitz Cargobull.

Παράδοση ορόσημο για τη Schmitz Cargobull

Η TIP Trailer Service, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στο χώρο του leasing επαγγελματικών οχημάτων, μόλις παρέλαβε τα επικαθήμενα υπ’ αριθμόν 20.000 και 20.001 από τη Schmitz Cargobull, σε μία συνεργασία που μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια ζωής.


Best Retailer in Town» αναδείχθηκε στη χώρα μας η εταιρεία Ε. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ ΑΒΕΕ.

Βράβευση της Ε. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ ΑΒΕΕ

Η Toyota Motor Europe βράβευσε τους ευρωπαίους εμπόρους της, που ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών τους. «Best Retailer in Town» αναδείχθηκε στη χώρα μας η εταιρεία Ε. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ ΑΒΕΕ.


Η συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε πως εντάσσεται ως εταίρος στη DiDi Auto Alliance.

Νέα συμμαχία για τις Renault-Nissan-...

Η συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε πως εντάσσεται ως εταίρος στη DiDi Auto Alliance, η οποία ιδρύθηκε από την κινεζική DiDi Chuxing (γνωστή και ως «DiDi»).


Στην εκδήλωση «TEN-T Days 2018» η IVECO παρουσίασε τα Daily Hi-Matic Natural Power, Eurocargo Natural Power, Stralis NP 460 και Crossway Low Entry Natural Power.

Η τετράδα των IVECO φυσικού αερίου

Στην εκδήλωση «TEN-T Days 2018», που πρόσφατα έλαβε χώρα στη Λιουμπλιάνα, η IVECO παρουσίασε την πλήρη γκάμα των μοντέλων της που κινούνται με φυσικό αέριο, δίνοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες να πραγματοποιήσουν test drives με το Daily Hi-Matic Natural Power.


Σελίδες