Τροχοί & TIR

Μεταφορά Ξυλείας στα βουνά του Ασπροπόταμου

Το φορτίο περιμένει και προκαλεί! Βρίσκεται ψηλά, σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή. Ο δρόμος είναι το δύσκολο σενάριο μιας περιπέτειας που ξετυλίγεται στα ορεινά της Θεσσαλίας με πρωταγωνιστές τα φορτηγά. Που σκαρφαλώνουν στα 1.350 μέτρα, φορτώνουν για να πάρουν μετά τον κατήφορο. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι. Δοκιμασία οδηγών και φορτηγών σε κλειστές, γεμάτες λάσπες στροφές, απότομες κλίσεις, ο γκρεμός να παραμονεύει μια ανάσα από τις ρόδες, η καταχνιά να σέρνεται μέσα από τις κορφές των δέντρων και οι οδηγοί να προσπαθούν να διακρίνουν την άσπρη γραμμή του δρόμου. Και όλα αυτά με φόντο τα βουνά του Ασπροποτάμου. Η βαθιά κρίση που βιώνει η χώρα έχει στρέψει χιλιάδες νοικοκυριά στη χρήση των καυσόξυλων για θέρμανση των σπιτιών τους, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πωλήσεις, αλλά και τις μεταφορές. Τα φορτηγά σκαρφαλώνουν στα βουνά, στα σημεία απόθεσης των κορμών, που συνήθως βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, φορτώνουν με τη βοήθεια των γερανών και επιστρέφουν με προορισμό τις μάντρες κοπής και εμπορίας ξύλων. Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ταξιδεύει με οχήματα της μεταφορικής των αδερφών Πισσώνη από τα Τρίκαλα στον ορεινό όγκο του νομού και συγκεκριμένα στα βουνά του Ασπροποτάμου, μεταφέροντας κορμούς από τα 1.350 μέτρα υψόμετρο στο Θεσσαλικό κάμπο.
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 01/12/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το φορτίο περιμένει και προκαλεί! Βρίσκεται ψηλά, σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή. Ο δρόμος είναι το δύσκολο σενάριο μιας περιπέτειας που ξετυλίγεται στα ορεινά της Θεσσαλίας με πρωταγωνιστές τα φορτηγά. Που σκαρφαλώνουν στα 1.350 μέτρα, φορτώνουν για να πάρουν μετά τον κατήφορο. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι. Δοκιμασία οδηγών και φορτηγών σε κλειστές, γεμάτες λάσπες στροφές, απότομες κλίσεις, ο γκρεμός να παραμονεύει μια ανάσα από τις ρόδες, η καταχνιά να σέρνεται μέσα από τις κορφές των δέντρων και οι οδηγοί να προσπαθούν να διακρίνουν την άσπρη γραμμή του δρόμου. Και όλα αυτά με φόντο τα βουνά του Ασπροποτάμου.
Η βαθιά κρίση που βιώνει η χώρα έχει στρέψει χιλιάδες νοικοκυριά στη χρήση των καυσόξυλων για θέρμανση των σπιτιών τους, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πωλήσεις, αλλά και τις μεταφορές. Τα φορτηγά σκαρφαλώνουν στα βουνά, στα σημεία απόθεσης των κορμών, που συνήθως βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, φορτώνουν με τη βοήθεια των γερανών και επιστρέφουν με προορισμό τις μάντρες κοπής και εμπορίας ξύλων. Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ταξιδεύει με οχήματα της μεταφορικής των αδερφών Πισσώνη από τα Τρίκαλα στον ορεινό όγκο του νομού και συγκεκριμένα στα βουνά του Ασπροποτάμου, μεταφέροντας κορμούς από τα 1.350 μέτρα υψόμετρο στο Θεσσαλικό κάμπο.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext