Τροχοί & TIR

Ευρωβουλευτές διανυκτερεύουν σε φορτηγό

Την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στάθμευσης σε όλη την Ευρώπη, θέλησαν να τονίσουν μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και για αυτό διανυκτέρευσαν στην καμπίνα ενός φορτηγού, το οποίο βρισκόταν σε
Παρασκευή 18/05/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στάθμευσης σε όλη την Ευρώπη, θέλησαν να τονίσουν μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και για αυτό διανυκτέρευσαν στην καμπίνα ενός φορτηγού, το οποίο βρισκόταν σε ασφαλές πάρκινγκ. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προετοιμασία της ψηφοφορίας για το Πακέτο Κινητικότητας (Mobility Package).

Συμμετείχαν ο Ολλανδός εισηγητής για το χρόνο οδήγησης και ανάπαυσης, Wim van de Camp, αλλά και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Ismail Ertug, εισηγητής για την πρόσβαση στο επάγγελμα και στην εν γένει αγορά των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Μαζί τους βρέθηκε και ο Matthias Maedge, Γενικός Αντιπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων (IRU).

Οι κύριοι Wim van de Camp και Matthias Maedge ήταν αυτοί που πέρασαν το βράδυ στην καμπίνα του φορτηγού. Η εμπειρία ανέδειξε το πώς ευνοούν τη βιομηχανία -και άρα συνολικά την οικονομία της Ευρώπης- η άνεση της καμπίνας και οι καλές εγκαταστάσεις υγιεινής και τροφοδοσίας. Σε τελική ανάλυση, η ευκολία πρόσβασης των οδηγών σε κατάλληλες συνθήκες για να κάνουν τη δουλειά τους, είναι αυτή που κρίνει στην πράξη καθημερινά το «παιχνίδι» των μεταφορών.

Επί της παρούσης, η ένωση IRU και οι συνεργάτες της συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και αναπτύσσουν ένα καθολικό πρότυπο για ασφαλέστερες, πιο προστατευμένες και άνετες συνθήκες για τους οδηγούς.

PreviousNext