Τροχοί & TIR

«Ο εξολοθρευτής των αποβλήτων»

«Kierrätysnaattori» ονομάζεται στα φινλανδικά το τροποποιημένο Scania L της εταιρείας αποβλήτων και ανακύκλωσης, Lassila & Tikanoja, ένα όνομα που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «ο εξολοθρευτής τω
Σάββατο 27/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Kierrätysnaattori» ονομάζεται στα φινλανδικά το τροποποιημένο Scania L της εταιρείας αποβλήτων και ανακύκλωσης, Lassila & Tikanoja, ένα όνομα που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «ο εξολοθρευτής των αποβλήτων». Υπεύθυνη για τη μετατροπή, η οποία ολοκληρώθηκε σε λιγότερες από πέντε εβδομάδες, ήταν η εταιρεία Karhuline Truck Customs, που εδρεύει στο Λάχτι της Νότιας Φινλανδίας.

Ο λόγος που ώθησε την εταιρεία να «πειράξει» το απορριμματοφόρο της ήταν πως με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να προσελκύει με μεγαλύτερη ευκολία οδηγούς, εντάσσοντάς τους στο δυναμικό της, που απαριθμεί επί της παρούσης σχεδόν 8.000 εργαζομένους. Στόχος της μετατροπής ήταν να δημιουργηθεί ένα τελικό αποτέλεσμα που θα συνδυάζει σύγχρονα με ρετρό στοιχεία.

Τη μορφή του σουηδικού φορτηγού διακοσμούν λεπτομέρειες ζωγραφισμένες στο χέρι. Επιπροσθέτως, οι προφυλακτήρες αντικαταστάθηκαν από καινούργιους, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο ατσάλι. Το μόνο που είχαν ως δεδομένο οι μετατροπείς ήταν το μπλε χρώμα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της εταιρείας Lassila & Tikanoja. Από εκεί και πέρα, είχαν την πλήρη ελευθερία κινήσεων ώστε να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό απορριμματοφόρο, το οποίο μάλιστα έλαβε και τιμητική διάκριση στην εκδήλωση «Power Truck Show» της Φινλανδίας.

PreviousNext