Ξεκίνησαν δρομολόγια τα ηλεκτρικά ΜΑΝ eTGM

Ξεκίνησαν δρομολόγια τα ηλεκτρικά ΜΑΝ eTGM

Σχεδόν τρεις μήνες πέρασαν από την 13η Σεπτεμβρίου 2018, ημερομηνία σταθμό στην ιστορία της ΜΑΝ Truck & Bus καθώς την ημέρα αυτή οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας παρέδωσαν τα πρώτα εννιά ηλεκτροκίνητα ΜΑΝ eTGM σε επιλεγμένους πελάτες της εφοδιαστικής αλυσίδας και από τότε κυκλοφορούν στο δρόμο.

Η εκδήλωση της παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην πόλη Steyr της Αυστρίας, όπου κατασκευάζονται τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά. Τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη και έχουν προετοιμαστεί για τις ανάλογες δοκιμές, οι οποίες ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες πραγματοποιώντας κανονικά δρομολόγια. Με τον τρόπο αυτό η ΜΑΝ φιλοδοξεί να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία από την κίνηση και την απόδοση των οχημάτων και εν συνεχεία να χρησιμοποιήσει την εμπειρία αυτή στην κατασκευή μαζικής παραγωγής ηλεκτροκίνητων φορτηγών.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Δεκεμβρίου (368) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Ξεκίνησαν δρομολόγια τα ηλεκτρικά ΜΑΝ eTGM

Στο ίδιο τεύχος: