Το 1-2 έκαναν στο φετινό Ράλι Ντακάρ τα γνωστά σκληροτράχηλα ρώσικα φορτηγά Kamaz, φτάνοντας στις 16 νίκες στα τελευταία 23 χρόνια, με το φορτηγό της Iveco να καταλαμβάνει το τρίτο σκαλί του βάθρου του θρυλικού αγώνα, ο οποίος φέτος διεξήχθη αποκλειστικά στο Περού.

Εκκίνηση δόθηκε από τη Λίμα και στη γραμμή βρέθηκαν 41 φορτηγά. Μετά από 5.000 απαιτητικά χιλιόμετρα και 10 εξαντλητικές ειδικές διαδρομές μήκους 3.000 χλμ. -στις οποίες το 70% της δράσης εκτυλίχθηκε στην άμμο- μόλις 13 πληρώματα φορτηγών κατάφεραν να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού, στην τελετή που είχε στηθεί στην πρωτεύουσα της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Πρώτος, όπως και τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν ο Ρώσος οδηγός της Kamaz, Eduard Nikolaev, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έφτασε στους πέντε τίτλους στο Ντακάρ (τέσσερις ως οδηγός το 2013, το 2017, το 2018 και το 2019, αλλά και έναν ως μηχανικός) και έχει βάλει πλώρη να πιάσει τον επτά φορές πρωταθλητή του θεσμού, Vladimir Chagin.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.