Τροχοί & TIR

Brexit: προσωρινός κανονισμός για οδικές μεταφορές προς Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει έναν κανονισμό 6μηνης διάρκειας για την ομαλή συνέχιση των οδικών μεταφορών, εμπορευματικών και επιβατικών, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει ά
Παρασκευή 11/12/2020 - 11:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει έναν κανονισμό 6μηνης διάρκειας για την ομαλή συνέχιση των οδικών μεταφορών, εμπορευματικών και επιβατικών, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει άλλη γενικότερη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα περιλαμβάνει και τις μεταφορές, μέχρι την 31η/12/2020.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Von Der Leyen, «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά η 1η/1/21 είναι ήδη κοντά. Ευθύνη μας είναι να βρεθούμε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, όπως αυτό της μη συμφωνίας μέχρι την 1η/1/21. Για τον λόγο αυτό φέρνουμε σήμερα τα μέτρα αυτά».

Πρόκειται για τέσσερα μέτρα, το ένα από τα οποία είναι το «Basic Road Connectivity» που αφορά στη συνέχιση των μεταφορικών ροών προς και από το Η. Β. για 6 μήνες και «με σκοπό να μετριαστούν σε αυτό το διάστημα οι επιπτώσεις που το brexit συνεπάγεται γι’ αυτόν τον Κλάδο και εφόσον το Η. Β. μπορεί να διασφαλίσει την εφαρμογή αυτών των κανόνων και για τους Ευρωπαίους μεταφορείς», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Τα άλλα τρία μέτρα αφορούν στην εναέρια συνδεσιμότητα, την ασφάλεια των πτήσεων και την αλιεία.

PreviousNext