Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικός άξονας Allison για μεσαία και βαρέα φορτηγά

«eGen Power» ονομάζεται ο νέος ηλεκτρικός άξονας που αποτελεί το δεύτερο προϊόν που λανσάρει η Allison, για τη νεοσυσταθείσα υπο-φίρμα της «eGen», που περιλαμβάνει τις υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικέ
Τετάρτη 27/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«eGen Power» ονομάζεται ο νέος ηλεκτρικός άξονας που αποτελεί το δεύτερο προϊόν που λανσάρει η Allison, για τη νεοσυσταθείσα υπο-φίρμα της «eGen», που περιλαμβάνει τις υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές γραμμές κίνησης της γκάμας της.

Αρχικά, η Allison θα λανσάρει τον άξονα eGen Power 100D, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει φορτία 10,4 τόνων. Ο εν λόγω άξονας φέρει στις πλήμνες των τροχών, δύο ηλεκτροκινητήρες που μπορούν να παράγουν συνεχή ισχύ 200 kW (272 PS) ο καθένας, ή συνολικά 400 kW (544 PS), με τη συνδυασμένη μέγιστη ισχύ να ορίζεται στα 550 kW (748 PS). Στο κέντρο του ηλεκτρικού άξονα βρίσκεται το κιβώτιο ταχυτήτων των δύο σχέσεων, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και σύστημα κλειδώματος του διαφορικού.

Σημειώνεται, πως η Allison Transmission συμφώνησε ήδη με την Hino Trucks να τοποθετήσει τον άξονα eGen Power 100D στο ηλεκτρικό φορτηγό Hino XL7, που ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρεία για την αμερικάνικη αγορά. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως ο άξονας θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο των 10.220 τ.μ. της Allison, που βρίσκεται στο Όμπερν Χιλς του Μίσιγκαν.

PreviousNext