Τροχοί & TIR

Και νέο μηχάνημα για το λιμάνι Βόλου

Μετά την πρόσφατη προμήθεια του reach stacker των 46 τόνων για τη διακίνηση των κοντέινερ, ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονου γερανού με χρηματοδότηση 3 εκατ.
Τετάρτη 09/12/2020 - 13:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά την πρόσφατη προμήθεια του reach stacker των 46 τόνων για τη διακίνηση των κοντέινερ, ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονου γερανού με χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ο γερανός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο με χρήση γάντζου, ενώ με την προμήθεια και προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία (πάλι με την προσαρμογή κατάλληλης αρπάγης). Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών (flying dolphin), τα οποία συνδέουν ακτοπλοϊκά τον Βόλο με τις Σποράδες. Ο αυτοκινούμενος γερανός πρόκειται να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αυτοκινούμενο γερανό και θα έχει:

α) μεγαλύτερη ακτίνα λειτουργίας, με συνέπεια να μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μεγαλύτερου πλάτους,

β) μεγαλύτερη δυναμικότητα για την ίδια ακτίνα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η διακίνηση μεγαλύτερων ειδικών φορτίων

γ) μεγαλύτερες ταχύτητες λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα.

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και τον Διευθύνοντα σύμβουλο, Σωκράτη Αναγνώστου, χρηματοδοτούμε ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Βόλο», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Στηρίζουμε το λιμάνι του Βόλου που αποτελεί κρίσιμη υποδομή για την ανάπτυξη της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

PreviousNext