Τροχοί & TIR

Το ΚΤΕΛ Αττικής παίρνει 60 προαστιακές γραμμές. Τι προβλέπει η σύμβαση με τον ΟΑΣΑ

Με την υποχρέωση να θέσει σε κυκλοφορία 200 αστικά λεωφορεία, η ΚΤΕΛ Αττικής αναλαμβάνει την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου 60 προαστιακών γραμμών έναντι αμοιβής 24.131.018 ευρώ, κόστος που έχει υπολ
Κυριακή 08/11/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την υποχρέωση να θέσει σε κυκλοφορία 200 αστικά λεωφορεία, η ΚΤΕΛ Αττικής αναλαμβάνει την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου 60 προαστιακών γραμμών έναντι αμοιβής 24.131.018 ευρώ, κόστος που έχει υπολογιστεί με προσφερόμενη τιμή 1,41 ευρώ ανά οχηματοχιλιόμετρο.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ, με τον οργανισμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας να αναφέρει πως επιτυγχάνεται το 100% της εκτέλεσης των δρομολογίων με βελτιωμένες χρονοαποστάσεις, ότι μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ, ενώ με την εξοικονόμηση πόρων (οχήματα και οδηγοί) θα βελτιωθούν σημαντικά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των λεωφορειακών γραμμών στον αστικό ιστό της Αθήνας, οι οποίες εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επιβατών και περιλαμβάνουν πολλαπλές μετεπιβίβασεις (γραμμές κορμού, κεντρικές, διακεντρικές γραμμές και τροφοδοτικές γραμμές).

Ο στόλος των 200 αστικών λεωφορείων θα αποτελείται από 164 δωδεκάρια, 30 αρθρωτά και 6 minibus.

Να σημειωθεί ότι οι εισπράξεις από τα κόμιστρα του συγκεκριμένου συγκοινωνιακού έργου αποτελούν έσοδα του ΟΑΣΑ, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων στις λεωφορειακές γραμμές που θα εξυπηρετούνται από την ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. παραμένουν ίδιες με τις ισχύουσες στο συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΑ.

PreviousNext