Τροχοί & TIR

Ο Στρατός ξέρει τι θέλει

Η αξιοπιστία είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως βέβαια και τα οχήματα. Στη βάση κάθε αξιόπιστου φορτηγού βρίσκεται η απλότητα της κατασκευής του και η επιλογή δοκ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 21/09/2021 - 16:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Η αξιοπιστία είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως βέβαια και τα οχήματα. Στη βάση κάθε αξιόπιστου φορτηγού βρίσκεται η απλότητα της κατασκευής του και η επιλογή δοκιμασμένων μηχανικών τμημάτων. Αυτά που θα μπορούσε εύκολα να συντηρεί και να επισκευάζει ο τεχνικός των οχημάτων ή ακόμη και ο ίδιος ο οδηγός, αν πρόκειται για έκτακτες βλάβες.

Με δυο λόγια μιλάμε για φορτηγά απαλλαγμένα από ηλεκτρονικά και εγκεφάλους, χωρίς τσιπάκια και πολύπλοκα συστήματα. Φορτηγά με μηχανή, σασμάν, άξονες και δύναμη, όπως αυτό που συναντήσαμε στις εγκαταστάσεις του Σαρακάκη και πραγματικά θυμηθήκαμε πως ήταν τα φορτηγά πριν σκεπαστούν από το δίχτυ των ηλεκτρονικών.

Μπροστά μας είχαμε το 4x4 φορτηγό, κατασκευασμένο από την ARQUUS, μια εταιρεία 100% θυγατρική της VOLVO, με ειδίκευση στην παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων, με τη στιβαρότητα και τις προδιαγραφές που θέτουν οι υπεύθυνοι των Ενόπλων Δυνάμεων της κάθε χώρας.

Η μούρη του μπορεί να το κάνει να δείχνει άκομψο, όμως κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας, το σασμάν, το ψυγείο και τα υγρά του, όλα σε απόσταση μεταξύ τους για να τα πλησιάσει και να τα δουλέψει εύκολα ο τεχνικός της συντήρησης ή ο επισκευαστής.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτογραφικό υλικό που θα σας φέρει σε μια άλλη πραγματικότητα, σχετική με τις κατασκευές φορτηγών, θα δείτε στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, τεύχος Οκτωβρίου.

PreviousNext