Τροχοί & TIR

Βραβείο καινοτομίας για τον ηλεκτρικό εκσκαφέα της Volvo

O πλήρως ηλεκτρικός εκσκαφέας της Volvo, που ακούει στο όνομα «ΕΧ2», κέρδισε το βραβείο «Intermat Innovation Award» για την καινοτόμο του σχεδίαση. Πρόκειται για ένα συμπαγών διαστάσεων όχημα που εκ
Δευτέρα 05/02/2018 - 09:56
Κοινοποίηση στα Social Media

O πλήρως ηλεκτρικός εκσκαφέας της Volvo, που ακούει στο όνομα «ΕΧ2», κέρδισε το βραβείο «Intermat Innovation Award» για την καινοτόμο του σχεδίαση. Πρόκειται για ένα συμπαγών διαστάσεων όχημα που εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, την ίδια στιγμή που είναι 10 φορές πιο αποδοτικό, αλλά και 10 φορές πιο ήσυχο στη λειτουργία του.

Το πρωτότυπο ΕΧ2 βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση. Ωστόσο, αναγνωρίζεται ήδη η συμβολή του στην πρόοδο της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Ο υπεύθυνος του ΕΧ2, Ahcène Nedjimi, αφού δήλωσε περήφανος για το βραβείο, τόνισε πως ο ηλεκτρισμός αποτελεί το μέλλον του κλάδου.

Το «Intermat Innovation Awards» είναι ένας διαγωνισμός που επιβραβεύει κάθε χρόνο τον εξοπλισμό, τις τεχνικές, τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τις λύσεις που συμβάλουν στην πρόοδο της κατασκευαστικής βιομηχανίας και του κλάδου των υποδομών.

PreviousNext