Τροχοί & TIR

Κοινοτική έγκριση τύπου EC WVTA

Κοινοτική έγκριση τύπου EC WVTA από 29 Απριλίου 2009 Υπόχρεοι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων και ρυμουλκουμένων με αμαξοποίηση Στο τέλος του άλλου μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2009
Sunday 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Κοινοτική έγκριση τύπου EC WVTA από 29 Απριλίου 2009

Υπόχρεοι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων και ρυμουλκουμένων με αμαξοποίηση

Στο τέλος του άλλου μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2009 θα τεθεί σε ισχύ ο Κοινοτικός Κανονισμός (EC) με την ονομασία WVTA (Whole Vehicle Type Approval - έγκριση τύπου πλήρους οχήματος) που αφορά τους κατασκευαστές επαγγελματικών αυτοκινήτων φορτηγών και λεωφορείων, τους κατασκευαστές ρυμουλκουμένων και κάθε κατασκευαστή οχήματος που φέρει αμαξοποίηση.


Σκοπός του κανονισμού WVTA είναι να εφαρμοστούν κοινά στάνταρ προδιαγραφών για τα παραγόμενα στην Ε.Ε. επαγγελματικά οχήματα μαζί με την υπερκατασκευή τους προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το πλήρες όχημα (whole vehicle) καλύπτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και αυτές προς το περιβάλλον.


Ο κανονισμός έρχεται να «συμμορφώσει» τους αμαξοποιούς και να τους υποχρεώσει να παράγουν κοινών προδιαγραφών υπερκατασκευές, αλλά ταυτόχρονα ευνοεί την αυτοκινητοβιομηχανία που ήδη έχει περάσει στην παραγωγή και πώληση έτοιμων επαγγελματικών αυτοκινήτων, όπως η Volvo, η Daf, η Scania κ.ά.

Στο ίδιο τεύχος #251

PreviousNext