Τροχοί & TIR

Φορολογία αυτοκινητιστών

Με έσοδα - έξοδα οι φετινές δηλώσεις αυτοκινητιστών ΦΔΧ και ΚΤΕΛ Αν και από πέρυσι έχει θεσμοθετηθεί η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινητιστών και αυτό έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Τ&
Sunday 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Με έσοδα - έξοδα οι φετινές δηλώσεις αυτοκινητιστών ΦΔΧ και ΚΤΕΛ

Αν και από πέρυσι έχει θεσμοθετηθεί η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινητιστών και αυτό έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Τ&Τ, αρκετοί ήταν οι αυτοκινητιστές που βρέθηκαν σε πλήρη σύγχυση, όταν στην εφορία που πήγαν τους είπαν ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα». Τουλάχιστον αυτό ανέφεραν στο περιοδικό ζητώντας να μάθουν τι επιτέλους ισχύει.
Λέμε, λοιπόν, ότι αυτό που ισχύει για τους αυτοκινητιστές ΦΔΧ (Φορτηγών ΔΧ) είναι ότι θα δηλώσουν το εισόδημά τους με βάση τα έσοδα και τα έξοδα από 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και όχι τεκμαρτά με βάση τους πίνακες, οι οποίοι καταργήθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για τους αυτοκινητιστές που εκμεταλλεύονται λεωφορεία στα ΚΤΕΛ.
Μόνο οι εκμεταλλευτές ταξί διαφοροποιούνται σε δύο εξάμηνα. Στο πρώτο από 1/1/10 έως 30/6/10 πάνε με τους πίνες και από 1/7/10 μέχρι 31/12/10 πάνε με έσοδα - έξοδα.
Όλα τα παραπάνω προβλέπονται από το νόμο 3842/10 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 58Α και αναλύονται στην εγκύκλιο Πολ. 1135/4-10-10 που στάλθηκε προς όλες τις εφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτή την εγκύκλιο μπορούν να επικαλεσθούν οι αυτοκινητιστές ή οι λογιστές τους σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις εφορίες.
Το Τ&Τ έχοντας αυτή την εγκύκλιο και προς διευκόλυνση παντός ενδιαφερομένου, δημοσιεύει σε στο τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί τη σελίδα με τα επίμαχα σημεία.

PreviousNext