Τροχοί & TIR

Οι οδηγοί στη λίστα βαρέων - ανθυγιεινών

Οριστικοποιήθηκε η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που υπογράφεται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνο. Η νέα λίστα, ισχύει από 1/11/2011 για τις ασφα
Sunday 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Οριστικοποιήθηκε η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που υπογράφεται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνο. Η νέα λίστα, ισχύει από 1/11/2011 για τις ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου που καταβλήθηκαν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Ανάμεσα στα επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι οι επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές στις οποίες απασχολούνται:
Οδηγοί βαρέων φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, λεωφορείων, πούλμαν, οχημάτων σταθερής τροχιάς, οδηγοί ταξί νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης, οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων, καθαριστές λεωφορείων.
Δηλαδή, αν ένας υπάλληλος μιας μεταφορικής οδηγεί ένα Sprinter τεσσάρων τόνων υπάγεται στα βαρέα - ανθυγιεινά.
Ανεξάρτητα, όμως, από τις εταιρείες οι υπάλληλοι των οποίων υπάγονται στα βαρέα - ανθυγιεινά, το Υπ. Εργασίας δημοσίευσε και μια λίστα ειδικοτήτων εργαζομένων οι οποίοι ανεξάρτητα από την εταιρεία ή το χώρο που δουλεύουν, υπάγονται στα βαρέα - ανθυγιεινά. Μεταξύ αυτών των ειδικοτήτων περιλαμβάνονται και οι:
Χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών και ισοπεδωτικών μηχανημάτων και οι απασχολούμενοι σε ψυκτικούς θαλάμους θερμοκρασίας κατώτερης των 4 βαθμών Κελσίου.

PreviousNext