Τροχοί & TIR

Και νέο μηχάνημα για το λιμάνι Βόλου

Μετά την πρόσφατη προμήθεια του reach stacker των 46 τόνων για τη διακίνηση των κοντέινερ, ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονου γερανού με χρηματοδότ
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά την πρόσφατη προμήθεια του reach stacker των 46 τόνων για τη διακίνηση των κοντέινερ, ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονου γερανού με χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ο γερανός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο με χρήση γάντζου, ενώ με την προμήθεια και προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία (πάλι με την προσαρμογή κατάλληλης αρπάγης). Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών (flying dolphin), τα οποία συνδέουν ακτοπλοϊκά τον Βόλο με τις Σποράδες. Ο αυτοκινούμενος γερανός πρόκειται να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αυτοκινούμενο γερανό και θα έχει:

α) μεγαλύτερη ακτίνα λειτουργίας, με συνέπεια να μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μεγαλύτερου πλάτους,

β) μεγαλύτερη δυναμικότητα για την ίδια ακτίνα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η διακίνηση μεγαλύτερων ειδικών φορτίων

γ) μεγαλύτερες ταχύτητες λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα.

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και τον Διευθύνοντα σύμβουλο, Σωκράτη Αναγνώστου, χρηματοδοτούμε ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Βόλο», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Στηρίζουμε το λιμάνι του Βόλου που αποτελεί κρίσιμη υποδομή για την ανάπτυξη της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

PreviousNext