Τροχοί & TIR

Chevron στο Ρότερνταμ

Στα εργαστήρια της Chevron στο Ρότερνταμ Chevron στο Ρότερνταμ Ανάπτυξη νέων Λιπαντικών για πετρελαιοκινητήρες Ανάμεσα στις γιγαντιαίες βιομηχανίες που εδρεύουν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, βρ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Στα εργαστήρια της Chevron στο Ρότερνταμ

Chevron στο Ρότερνταμ

Ανάπτυξη νέων Λιπαντικών για πετρελαιοκινητήρες

Ανάμεσα στις γιγαντιαίες βιομηχανίες που εδρεύουν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, βρίσκεται και η Chevron, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαιοειδών, λιπαντικών και χημικών πρόσθετων στον κόσμο, αν και στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα είναι γνωστή ως TEXACO.


Πριν λίγες μέρες, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον κλάδο ανάπτυξης και παραγωγής νέων λιπαντικών για ντηζελοκινητήρες που αποτελείται από ένα εκτεταμένο συγκρότημα εργαστηρίων R.D. (έρευνας και ανάπτυξης) απόδοσης, καθώς και ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων.


Στα εργαστήρια αυτά, έχουν εγκατασταθεί κινητήρες γνωστών κατασκευαστών, οι οποίοι δούλευαν σε 24ωρη βάση προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα της λίπανσης και η απόδοση του κινητήρα με την παροχή βελτιώσεων ως προς την σύνθεση των λιπαντικών, αλλά και η ευθύνη της κάθε σύνθεσης στις εκπομπές των ρύπων του κινητήρα.
Έτσι, σε οκτώ ξεχωριστά εργαστήρια, παρακολουθήσαμε τη λειτουργία και τη λίπανση κινητήρων Mercedes-Benz (4κύλινδρο και 6κύλινδρο ντήζελ καθώς και τον Μ111Ε20 βενζίνης VW TD12, PSA DV4 και PSA TU5 JP, VOLVO D12D και Cummins ISM 6κύλινδρο, ενώ σε άλλο τομέα δοκιμάζονται τεράστιες ναυτικές μηχανικές για πλοία.


Η διάρκεια του test κάθε κινητήρα ήταν διαφορετική και κυμαινόταν από 100 έως 400 ώρες συνεχούς λειτουργίας με τεχνητή διαφοροποίηση των συνθηκών περιβάλλοντος, όπως πολύ χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες και διαφοροποίηση επίσης της ταχύτητας λειτουργίας του κινητήρα (χαμηλές / υψηλές στροφές).

Μετά το πέρας της δοκιμασίας ελέγχεται η κατάσταση του λιπαντικού που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και η κατάσταση του κινητήρα.

Στο ίδιο τεύχος #249

PreviousNext