Τροχοί & TIR

Η εκ των υστέρων τοποθέτηση ABS

«Η εκ των υστέρων τοποθέτηση του ABS θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια» Στα πλαίσια της έρευνας του T&T για το ABS, θεωρήσαμε σκόπιμο να πάρουμε την γνώμη μιας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των σ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

«Η εκ των υστέρων τοποθέτηση του ABS θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια»

Στα πλαίσια της έρευνας του T&T για το ABS, θεωρήσαμε σκόπιμο να πάρουμε την γνώμη μιας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των συστημάτων φρένων και του ABS και συγκεκριμένα της ΑΡΙΩΝ Α.Β.Ε.Ε. που αντιπροσωπεύει τα συστήματα της WABCO στη χώρα μας. Ο Ίων Φωστηρόπουλος της ΑΡΙΩΝ Α.Β.Ε.Ε, μας έδωσε ακόμη πιο πολλές πληροφορίες για την εκ των υστέρων τοποθέτηση του ABS.


«Η εκ των υστέρων τοποθέτηση του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των τροχών στα φορτηγά είναι ωφέλιμη και θα συνδράμει στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσεις το ABS, έστω και καθυστερημένα, παρά να μην έχεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φωστηρόπουλος, διπλωματούχος μηχανολόγος - μηχανικός.


Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε την κατατοπιστική συνέντευξη του κ. Φωστηρόπουλου για την τοποθέτηση ABS.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ABS - ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

«Εφικτή η τοποθέτηση του ABS στα φορτηγά αρκεί να έχουν προεγκατάσταση για να είναι και συμφέρουσα»

Ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των επαγγελματικών οχημάτων με σύστημα ABS από τις αρχές του 2009 έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά των φορτηγών.


Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να επιβάλει με απόφαση την χρήση του συστήματος ABS σε όλα τα οχήματα που εισάγονται στη χώρα μας από τις αρχές του 2009, καθώς στα μεταβιβαζόμενα από την ίδια ημερομηνία επαγγελματικά οχήματα.


Έτσι, όσοι θέλουν να αγοράσουν ακόμη και ένα μεταχειρισμένο φορτηγό θα πρέπει να έχει σύστημα ABS. Τι γίνεται όμως με αυτά που δεν διαθέτουν; Μπορεί κάποιος να το τοποθετήσει εκ των υστέρων και ποια φορτηγά μπορούν να δεχθούν το σύστημα ABS; Συμφέρει το κόστος τοποθέτησης;

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, μηχανικός αυτοκινήτων και ειδικός στα συστήματα φρένων μάς έλυσε όλες τις απορίες στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί.

«Το κόστος τοποθέτησης του ABS στα φορτηγά ξεκινά από τα 2.000 ευρώ»

Ο κ. Θοδωρής Πασχαλίδης είναι εξειδικευμένος στην επισκευή φρένων. Ο ίδιος μας αναφέρει ότι η εκ των υστέρων τοποθέτηση του ABS στα φορτηγά γίνεται πολύ εύκολα, αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Το κόστος κυμαίνεται από 2.000 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με την νταλίκα ή τον τράκτορα, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται για να περαστεί ένα ABS σε ένα επαγγελματικό όχημα είναι περίπου τρεις ημέρες.

Επισκεφθήκαμε τον κ. Θοδωρή Πασχαλίδη στο συνεργείο του και στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που μας έδωσε για την εκ των υστέρων τοποθέτηση του ABS.

Στο ίδιο τεύχος #250

PreviousNext