Τροχοί & TIR

Τα σεμινάρια της επιτυχίας και της σωστής ενημέρωσης

με θέμα το νέο νόμο 3887/10 για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα δύο σεμινάρια που οργάνωσε στις 6 και 20 του Νοέμβρη η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Από το πρώτο σεμινάριο στις 6/11
Από το πρώτο σεμινάριο στις 6/11

με θέμα το νέο νόμο 3887/10 για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα δύο σεμινάρια που οργάνωσε στις 6 και 20 του Νοέμβρη η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με τη συνεργασία και την υποστήριξη του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στο χώρο των Μεταφορών, καθώς τα δύο σεμινάρια παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα μεταφορείς, που μάλιστα ήρθαν απ' όλη την Ελλάδα, ακόμη και από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη κ.α.

Παρουσία είχαν επίσης και αρκετοί λογιστές μεταφορικών επιχειρήσεων που ήρθαν για να ενημερωθούν πάνω στα νέα δεδομένα (άυλη αξία, αποτίμηση, αποσβέσεις κ.ά.).

Τον νέο νόμο παρουσίασε ο διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Φορτηγών & Λεωφορείων, Πέτρος Πλακάκης, ενώ τα θέματα ίδρυσης εταιρειών, λογιστικής τακτοποίησης της άυλης αξίας κ.λπ. ανέλυσε ο κ. Θοδωρής Πιτσόλης, φορολογικός και οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση μιας πραγματικής περίπτωσης μετατροπής ατομικής σε Α.Ε. στα πλαίσια του νέου νόμου από τον κ. Βασιλούδη και η οποία αφορούσε την εταιρεία Κλέντος.

Ακόμη, η κα Ιόλη Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος της Εμπορικής Leasing, έκανε μια επίσης ενδιαφέρουσα ανάλυση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, επισήμανε τα πλεονεκτήματα του Leasing, καθώς και τις διαφορές σε σχέση με τον δανεισμό.

Το μεγαλύτερο «βάρος» του σεμιναρίου, σήκωσε ο κ. Πιτσόλης, αφού οι περισσότερες (και ήταν δεκάδες) διευκρινιστικές ερωτήσεις αφορούσαν το λογιστικό - φοροτεχνικό κομμάτι.

Από την πλευρά του, ο εκδότης του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, Μανώλης Αγριμανάκης, έκανε μια σειρά ουσιωδών παρεμβάσεων, επισημαίνοντας κυρίως, ότι ο νέος νόμος αποτελεί μονόδρομο για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στο επάγγελμα και εξήγησε τα υπέρ και κατά, με ορίζοντα την μετά-μεταβατική περίοδο του νόμου.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το βαθμό ενημέρωσης που είχαν. Να σημειώσουμε, ότι το κάθε σεμινάριο άρχιζε το πρωί του Σαββάτου 9:30 και τελείωνε στις 6 το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι έγινε ημίωρη διακοπή για γεύμα.

Χορηγός του σεμιναρίου ήταν τα λιπαντικά SHELL και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Περισσότερες φωτογραφίες από τα Σεμινάρια στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook.com

PreviousNext