Τροχοί & TIR

Η PSA θα Φτιάχνει Βαν για την Toyota

Σε συνέχεια των εξελίξεων της κοινοπραξίας PSA(Peugeot-Citroen) και Fiat στο εργοστάσιο του Sevel Nord στη Γαλλία, στις 23 Ιουλίου υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ της PSA και της Toyota για την κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων από πλευράς των Γάλλων, για την ιαπωνική εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Peugeot θα προμηθεύει στους Ιάπωνες οχήματα που θα βασίζονται στα υπάρχοντα Peugeot Expert και Citroen Jumpy, από το δεύτερο τετράμηνο του 2013, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν.
Κυριακή 29/07/2012 - 14:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε συνέχεια των εξελίξεων της κοινοπραξίας PSA(Peugeot-Citroen) και Fiat στο εργοστάσιο του Sevel Nord στη Γαλλία, στις 23 Ιουλίου υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ της PSA και της Toyota για την κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων από πλευράς των Γάλλων, για την ιαπωνική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, η Peugeot θα προμηθεύει στους Ιάπωνες οχήματα που θα βασίζονται στα υπάρχοντα Peugeot Expert και Citroen Jumpy, από το δεύτερο τετράμηνο του 2013, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν.
Η συμφωνία, περιλαμβάνει όρο και για το ενδεχόμενο επέκτασής της και για μελλοντικά μοντέλα, μετά το 2020.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota στην Ευρώπη, κ. Didier Leroy δήλωσε σχετικά: «Η κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία μας, και μετά την πρόσφατη διακοπή παραγωγή του Hiace, θεωρώ πως βρήκαμε μία καλή λύση για τους πελάτες μας».
Πιθανότατα (καθώς δεν διευκρινίστηκε ακόμα), τα συγκεκριμένα βαν θα κατασκευάζονται στη μονάδα του Sevel Nord που, ως γνωστόν, λειτουργεί ακόμη ως κοινοπρακτικό σχήμα της PSA με το γκρουπ της Fiat. Η PSA, συμφώνησε να αγοράσει το μερίδιο της Fiat στα τέλη του 2012.

PreviousNext