Τροχοί & TIR

Νέα σειρά VOLVO FH: η καμπίνα

Μεγαλύτερη, ανθεκτικότερη και πιο άνετη: η νέα καμπίνα αναβαθμίζει περαιτέρω τα στάνταρ για το Volvo FH. Ένας πιο εργονομικός χώρος εργασίας, περισσότερη άνεση και επιπλέον 300 λίτρα αποθηκευτικού χώρου. Αυτά είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της καμπίνας της νέας σειράς Volvo FΗ. Ο στόχος ήταν η δημιουργία μίας καμπίνας η οποία μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των οδηγών φορτηγών με στόχο την αποδοτικότητα στην εργασία και την πραγματική χαλάρωση.
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 06/09/2012 - 11:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγαλύτερη, ανθεκτικότερη και πιο άνετη: η νέα καμπίνα αναβαθμίζει περαιτέρω τα στάνταρ για το Volvo FH.


Ένας πιο εργονομικός χώρος εργασίας, περισσότερη άνεση και επιπλέον 300 λίτρα αποθηκευτικού χώρου. Αυτά είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της καμπίνας της νέας σειράς Volvo FΗ. Ο στόχος ήταν η δημιουργία μίας καμπίνας η οποία μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των οδηγών φορτηγών με στόχο την αποδοτικότητα στην εργασία και την  πραγματική χαλάρωση.

Η καμπίνα του Volvo FH έχει γίνει πιο ευρύχωρη από κάθε άλλη φορά

«Βελτιώσαμε τα πάντα μέσα στην καμπίνα. Οι οδηγοί δαπανούν πέντε ημέρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο στις καμπίνες τους. Θα πρέπει λοιπόν να είναι ένας άριστος χώρος εργασίας καθώς και ένα φιλόξενο μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση για όλους τους οδηγούς, ανεξάρτητα από τη σωματική τους διάπλαση”, λέει ο Ulf Andreasson, product manager ανάπτυξης καμπίνων της Volvo Trucks.

Το κάθισμα του οδηγού προσφέρει βελτιωμένη πλευρική και οσφυϊκή υποστήριξη, και μπορεί να μετακινηθεί ακόμα τέσσερα εκατοστά προς τα πίσω. Χάρη στο νέο σύστημα ρύθμισης του τιμονιού, το τιμόνι μπορεί να αλλάζει κλίση κατά 20 ακόμα μοίρες, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Έτσι ο οδηγός διευκολύνεται ακόμα περισσότερο στην εύρεση της πιο εργονομικής και ξεκούραστης θέσης οδήγησης.

Ο συντάκτης του ΤΡΟΧΟΙ & TIR, Παύλος Μαυρομύτης, παραβρέθηκε στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς VOLVO FH και στο τεύχος Οκτωβρίου θα μας πει με κάθε λεπτομέρεια τις εντυπώσεις του.

.

 

Στο ίδιο τεύχος #294

PreviousNext