Τροχοί & TIR

Tι πρέπει να γνωρίζετε για τη νομιμότητα στις:

Ενδομεταφορές (Καμποτάζ) - Συνδυασμένες Μεταφορές και Έλξη Ρυμουλκουμένων - Ασυνόδευτων Εκατοντάδες είναι τα κοινοτικά φορτηγά τα οποία καθημερινά εισέρχονται στη χώρα μας για να ξεφορτώσουν και να φορτώσουν πάλι στα πλαίσια του καμποτάζ με προορισμό άλλη πόλη εντός της Ελλάδας. Τα περισσότερα από αυτά είναι βουλγάρικα ελληνικών συμφερόντων, αλλά και ιταλικά, γερμανικά, βέλγικα κ.α.
από Θάλεια Αγριμανάκη | Πέμπτη 01/11/2012 - 13:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Ενδομεταφορές (Καμποτάζ) - Συνδυασμένες Μεταφορές και Έλξη Ρυμουλκουμένων - Ασυνόδευτων

Εκατοντάδες είναι τα κοινοτικά φορτηγά τα οποία καθημερινά εισέρχονται στη χώρα μας για να ξεφορτώσουν και να φορτώσουν πάλι στα πλαίσια του καμποτάζ με προορισμό άλλη πόλη εντός της Ελλάδας. Τα περισσότερα από αυτά είναι βουλγάρικα ελληνικών συμφερόντων, αλλά και ιταλικά, γερμανικά, βέλγικα κ.α.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες είχαμε συνεχείς εισαγωγές καυσόξυλων από τη Βουλγαρία με φορτηγά τα οποία στη συνέχεια πραγματοποιούσαν και εντός της χώρας μας μεταφορά, με αποτέλεσμα οι αρχές να λάβουν αρκετές καταγγελίες και ερωτήματα κατά πόσο αυτές οι μεταφορές είναι νόμιμες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και τα όργανα ελέγχου ζήτησαν διευκρινήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ελέγχεται η νομιμότητα των ενδομεταφορών, δηλαδή των μεταφορών που πραγματοποιούν αλλοδαπά κοινοτικά φορτηγά μέσα στη χώρα μας και αν έχουν φορολογικές υποχρεώσεις κ.τ.λ.

Ανάλογα ερωτήματα φτάνουν και προς το περιοδικό μας, ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωση των κατηγοριών και τη δυνατότητα να εισέλθουν στη διεθνή μεταφορά οι εθνικομεταφορείς, ακόμη και οι αυτοκινητιστές νομαρχιακών αυτοκινήτων. Για τους παραπάνω λόγους κρίναμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τόσο τις ενδομεταφορές (καμποτάζ), όσο και τις συνδυασμένες μεταφορές που πραγματοποιούν αλλοδαπά κοινοτικά φορτηγά στη χώρα μας και κυρίως να διευκρινίσουμε ό,τι ισχύει σχετικά με την έλξη των ρυμουλκουμένων, θέμα το οποίο αποτελεί τριβές και ερωτηματικά.

PreviousNext