Τροχοί & TIR

Οδοιπορικό στην Ισλανδία

Εντυπωσιακές είναι οι διαδρομές των φορτηγών που διασχίζουν το εσωτερικό της Ισλανδίας, καθώς διέρχονται ανάμεσα από ηφαίστεια και θερμοπίδακες, γνωστούς ως «γκέιζερ». Οι βασικές οδικές αρτηρίες έχουν μήκος περί τα 3.000 χιλιόμετρα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ευνοούν την κυκλοφορία επικαθήμενων και ρυμουλκούμενων οχημάτων, τα οποία αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της οδικής μεταφοράς μεταξύ των πόλεων, ενώ στα αστικά κέντρα κυκλοφορούν, όπως είναι φυσικό τα μονά φορτηγά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες οι πόλεις της Ισλανδίας, μεγάλες ή μικρές βρίσκονται, κατά μήκος της ακτής συνδέονται με τον ίδιο αυτοκινητόδρομο, τον «route 1» ή «pjoovegur 1», όπως τον ονομάζουν οι Ισλανδοί.
από Μανώλης Αγριμανάκης | Δευτέρα 01/07/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Εντυπωσιακές είναι οι διαδρομές των φορτηγών που διασχίζουν το εσωτερικό της Ισλανδίας, καθώς διέρχονται ανάμεσα από ηφαίστεια και θερμοπίδακες, γνωστούς ως «γκέιζερ». Οι βασικές οδικές αρτηρίες έχουν μήκος περί τα 3.000 χιλιόμετρα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ευνοούν την κυκλοφορία επικαθήμενων και ρυμουλκούμενων οχημάτων, τα οποία αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της οδικής μεταφοράς μεταξύ των πόλεων, ενώ στα αστικά κέντρα κυκλοφορούν, όπως είναι φυσικό τα μονά φορτηγά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες οι πόλεις της Ισλανδίας, μεγάλες ή μικρές βρίσκονται, κατά μήκος της ακτής συνδέονται με τον ίδιο αυτοκινητόδρομο, τον «route 1» ή «pjoovegur 1», όπως τον ονομάζουν οι Ισλανδοί.

Φωτογραφίες: Richard Kienberger

Στο ίδιο τεύχος #303

Διαβάστε επίσης

PreviousNext