Τροχοί & TIR

Νέες μειωμένες ποινές για οδηγούς και επιχειρήσεις

Με κοινή απόφαση των υπουργών Μεταφορών, Οικονομικών και Εργασίας εκδόθηκαν οι νέες διοικητικές κυρώσεις για τις παραβάσεις οδηγών και μεταφορικών επιχειρήσεων, βάσει του Κανονισμού 3821/85 του Συμβ
από Θάλεια Αγριμανάκη | Κυριακή 01/09/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με κοινή απόφαση των υπουργών Μεταφορών, Οικονομικών και Εργασίας εκδόθηκαν οι νέες διοικητικές κυρώσεις για τις παραβάσεις οδηγών και μεταφορικών επιχειρήσεων, βάσει του Κανονισμού 3821/85 του Συμβουλίου και του Κανονισμού 561/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως είναι γνωστό, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι παραβάσεις κατατάσσονται ανάλογα με τη σοβαρότητά τους στις εξής τρεις κατηγορίες: πολύ σοβαρή, σοβαρή και ελαφρά παράβαση και είναι όμοιες για όλα τα Κράτη Μέλη. Αυτό που αλλάζει τώρα, δεν είναι η κατάταξη των παραβάσεων, αλλά το ύψος του προστίμου που επιβάλλεται και η χρονική διάρκεια κράτησης της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας.
Οι αναλυτικοί πίνακες, τα νέα μειωμένα ποσά ανά πρόστιμο και οι περιπτώσεις αφαίρεσης στοιχείων κυκλοφορίων δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext