Τροχοί & TIR

Το νέο NEOPLAN TOURLINER έφτασε στην Ελλάδα

Τo δημοφιλές ΝEOPLAN Tourliner, που πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σχεδίασης, καινοτομίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον του “iF Design Award”, έφτασε στην Ελλάδα. Το νέο Tourliner δι
από Μανώλης Αγριμανάκης | Δευτέρα 01/05/2017 - 17:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Τo δημοφιλές ΝEOPLAN Tourliner, που πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σχεδίασης, καινοτομίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον του “iF Design Award”, έφτασε στην Ελλάδα. Το νέο Tourliner διακρίνεται για την εντυπωσιακή αισθητική τoυ, ιδιαίτερα στην μπροστινή και πίσω μάσκα και είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα για άνετη, οικονομική και ασφαλή οδήγηση. Διαθέτει κινητήρα 12,5 λίτρων, 460 ίππων και ροπής 2.300 Nm από τις 930 σαλ μέχρι τις 1.350 σαλ. είναι νέας αντιρυπαντικής τεχνολογίας Euro6c και συνεργάζεται με αυτοματοποιημένο κιβώτιο 12 ταχυτήτων TipMatic, με ενσωματωμένο Retarder. Το μήκος του λεωφορείου είναι στα 12.113 mm, το πλάτος στα 2.550 mm, το ύψος του περιλαμβανομένου του A/C 3.840 mm και το εσωτερικό ύψος στο κέντρο του διαδρόμου είναι 2.000 mm. Το μεταξόνιο είναι 6.060 mm και ο κύκλος περιστροφής στα 21.020 mm.

Στον εξοπλισμό του πούλμαν περιλαμβάνονται δεξαμενή καυσίμου 525 λίτρων, φώτα τύπου Xenon και φώτα ημέρας/ ομίχλης τύπου led και Α/C μεγάλης ψυκτικής ικανότητας και ανεξάρτητος θερμαντήρας στο χώρο οδήγησης. Εντυπωσιακός είναι ο χώρος οδήγησης με ανασχεδιασμένο, λειτουργικό ταμπλό, μεγάλη άνεση μεταξύ καθίσματος και τιμονιού χάρη στις πολλαπλές ρυθμίσεις τους, άψογη ομαδοποίηση των κουμπιών με αρκετές λειτουργίες να ελέγχονται από το τιμόνι κ.α. Τα ράφια αποσκευών (καπελιέρες) έχουν πλήρως ανασχεδιαστεί, είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας και δίνουν περισσότερο χώρο για τα κουμπιά των ατομικών ρυθμίσεων θέρμανσης, ήχου, φωτισμού κ.α. Η ποιότητα και άνεση στο εσωτερικό του νέου ΝEOPLAN Tourliner, προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα για τον επιβάτη. Με 49+1+1 αναπαυτικά καθίσματα και πλούσιο εσωτερικό εξοπλισμό με οπτικοακουστικά μέσα ψυχαγωγίας, κάθε ταξίδι γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστο και απολαυστικό. Ειδικότερα, στον εξοπλισμό των καθισμάτων περιλαμβάνεται παροχή φόρτισης USB, το πλέον σύγχρονο σύστημα multimedia για πούλμαν VIP (Coach Infotainment) με μεγάλη ατομική οθόνη αφής, αναδιπλούμενα υποβραχιόνια, προσκέφαλο, τραπεζάκι, δίχτυ περιοδικών κ.α. Υψηλής ποιότητας είναι και οι εσωτερικές επενδύσεις του λεωφορείου που σε συνδυασμό με τον εσωτερικό ρυθμιζόμενο φωτισμό δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον στον επιβάτη. Στον τομέα της ασφάλειας, ο κατάλογος των συστημάτων είναι από τους πλουσιότερους και περιλαμβάνουν Cruise Control με διατήρηση ασφαλούς απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (ACC), υποβοήθηση πέδησης (BA), σύστημα σταθερότητας (κατά της ανατροπής – ESP), σύστημα διατήρησης της λωρίδας (LGS) κ.α.

Στον τομέα της οικονομίας, διαθέσιμο είναι το σύστημα MAN Efficient Roll που επιτρέπει το ρολάρισμα του αυτοκινήτου με ασφάλεια, τοποθέτηση ανώτερου ορίου ταχύτητας, παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών κ.α.

Για το νέο Tourliner o κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Νέων Φορτηγών και Λεωφορείων της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕδήλωσε: «Με χαρά καλωσορίζουμε το νέο Tourliner με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το πιο δημοφιλές λεωφορείο έγινε ακόμα καλύτερο και εντυπωσιακότερο». Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε το νέο μοντέλο και ο κ. Κων/νος Παπαδάκης, Διευθυντής Πωλήσεων της ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, ο οποίος τόνισε: «Το λεωφορείο που τόσο περίμενε η αγορά, ήρθε και εντυπωσιάζει. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Tourliner θα είναι το Best Seller της αγοράς». Τέλος έγινε γνωστό, ότι σύντομα έρχεται και η τριαξονική έκδοση του νέου Tourliner στα 13.373 mm. Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, αποκλειστικός διανομέας NEOPLAN στην Ελλάδα, προωθεί τα λεωφορεία NEOPLAN με μεγάλο εύρος υπηρεσιών, προσφέροντας υποστήριξη υψηλού επιπέδου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Tourliner, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Αφοί Παπαδάκη ΑΒΕΤΕ. Τηλ.: 210 55 65 041, 210 55 65 042, neoplan@otenet.gr

PreviousNext