Τροχοί & TIR

Ιδιωτικός Σταθμός CNG στη Λάρισα

Τα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Κεντρική Ελλάδα, CNG Thessaly πραγματοποιήθηκαν στις 10 Ιουνίου στη Λάρισα. Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντ
Πέμπτη 25/01/2018 - 14:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Κεντρική Ελλάδα, CNG Thessaly πραγματοποιήθηκαν στις 10 Ιουνίου στη Λάρισα. Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο φυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτές του νομού, ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, καθώς και ιδιοκτήτες εταιρειών και στελέχη επιχειρήσεων.

Για την άμεση εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών των πελατών της η CNG Thessaly κατασκεύασε και λειτουργεί σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Λάρισα. Κύρια δραστηριότητά της είναι η παροχή φυσικού αερίου σε καταναλωτές που βρίσκονται σε απόσταση από το δίκτυο του φυσικού αερίου με τη δημιουργία ενός εικονικού δικτύου (virtual pipeline).

Η CNG Thessaly διαθέτει άδεια προμήθειας και μεταφοράς CNG μέσω ειδικών ρυμουλκούμενων οχημάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής προβαίνει στη συμπίεση φυσικού αερίου σε ειδικά διαμορφωμένες φιάλες, με σκοπό να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των εμπορικών και βιομηχανικών πελατών, ώστε να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος οικιακών καταναλωτών, επιχειρήσεων, και βιομηχανιών, καθώς και το κόστος κίνησης των επιβατικών και φορτηγών ΙΧ αυτοκινήτων συμβάλλοντας έτσι σε ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους μας.

Στην ομιλία της η κα. Φανή Σούρλα, εκπρόσωπος της CNG Thessaly τόνισε ότι πρόκειται για μια επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ που αναμένεται να φτάσει τα 3,5 εκ. ευρώ, και θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο 8 πόλεις της Θεσσαλίας, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας. Επιπλέον, η κα. Σούρλα τόνισε ότι η CNG Thessaly μπαίνει δυναμικά και στο χώρο της αεριοκίνησης παρέχοντας ένα εναλλακτικό καύσιμο κίνησης, με τα οφέλη από τη χρήση του να είναι πολλά, όπως φθηνότερο, καθαρότερο, ποιοτικότερο, ασφαλέστερο, πιο αθόρυβο και φιλικότερο προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τέλος, οι μέτοχοι του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το μέλλον των αστικών μεταφορών, το οικολογικό λεωφορείο της ΜΑΝ, το μοντέλο Lion’s City συμπιεσμένου φυσικού αερίου με το οποίο πραγματοποίησαν δρομολόγια σε όλες τις διαδρομές της εταιρείας, διαπιστώνοντας από κοντά τα οφέλη του.

PreviousNext