Τροχοί & TIR

Νέο Iveco Stralis X-WAY

Η Iveco έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής της διάκρισης «World Class Manufacturing Gold Metal» -την υψηλότερη πιστοποίηση για μονάδα κατασκευής οχημάτων- στο εργοστάσιό της
Πέμπτη 29/06/2017 - 11:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Iveco έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής της διάκρισης «World Class Manufacturing Gold Metal» -την υψηλότερη πιστοποίηση για μονάδα κατασκευής οχημάτων- στο εργοστάσιό της στη Μαδρίτη, τα πρώτα στοιχεία για το νέο Stralis X-Way. Πρόκειται για ένα νέο χωματουργικό/ εργοταξιακό όχημα, προορισμένο για ελαφριά ή περιστασιακή εκτός δρόμου χρήση, με την έμφαση στην εξέλιξή του να έχει δοθεί στο μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, και την όσο το δυνατόν υψηλή αποδοτικότητα.

Super Loader 8x4 με 9 τόνους απόβαρο

Σύμφωνα με τα στελέχη της Iveco πρόκειται για έναν συνδυασμό του πιο ανθεκτικού σασί που διαθέτει η εταιρεία, αυτό δηλαδή του Trakker, με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και τις τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης του νέου Stralis XP. Στο λανσάρισμά του, θα διατίθεται και ένα σασί 8x4 ονόματι «Super Loader» (SL) με απόβαρο μόλις 9 τόνους, τιμή ρεκόρ για την κατηγορία. Στο X-Way θα τοποθετούνται οι κινητήρες Hi-SCR, χωρίς EGR, της Iveco σε τρεις κυβισμούς, στα 9, 11 και 13 λίτρα, σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις ισχύος.

Χωρίς να δίνονται προς το παρόν επιπλέον λεπτομέρειες, τα διαστήματα μεταξύ των εργασιών τακτικής συντήρησης θα είναι μεγάλα, στα οχήματα θα τοποθετούνται δισκόφρενα, το προγνωστικό «Hi-Cruise» και όλοι οι δευτερεύοντες «έξυπνοι» καταναλωτές οι οποίοι συνδυαστικά έχουν μειώσει την κατανάλωση κατά 11,2% στο νέο (προοριζόμενο για μεταφορά μεγάλων αποστάσεων) Stralis XP. Η γκάμα θα είναι μεγάλη και θα περιλαμβάνει τράκτορες και φορτηγά με όλους σχεδόν τους πιθανούς συνδυασμούς αξόνων, ανάρτησης, κιβωτίων, ΡΤΟ και κινητήρων, καθώς και σύστημα υδροστατικής κίνησης του εμπρός άξονα HiTraction.

Οι καμπίνες θα είναι οι εξής: η «κοντή» με χαμηλή οροφή AD (Active Day), η AT (Active Time) με κρεβάτι και χαμηλή ή μεσαίου ύψους οροφή, και η μεγάλη AS (Active Space) με κρεβάτι. Το όχημα θα είναι διαθέσιμο στους αντιπροσώπους της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ, η πρεμιέρα του για το ευρύ κοινό θα γίνει στην έκθεση Solutrans στη Λυόν της Γαλλίας (21-25 Νοεμβρίου).

Το X-Way θα είναι υποψήφιο για τον κορυφαίο θεσμό «Φορτηγό της Χρονιάς 2018».

PreviousNext