Τροχοί & TIR

Η ΜΑΝ εκπαιδεύει οδηγούς στα ανατρεπόμενα

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών οδηγών «MAN ProfiDrive» περιλαμβάνει για πρώτη φορά και την ενότητα «Offroad & Traction», η οποία απευθύνεται στους οδηγούς των χωματουργικών φορτηγών της
Τετάρτη 18/04/2018 - 10:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών οδηγών «MAN ProfiDrive» περιλαμβάνει για πρώτη φορά και την ενότητα «Offroad & Traction», η οποία απευθύνεται στους οδηγούς των χωματουργικών φορτηγών της μάρκας.

Η πρώτη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στο Simmelsdorf της Γερμανίας. Στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος βοήθησαν με τις γνώσεις τους και οι ειδικοί της Meiller-Kipper. Συμμετείχαν πέντε ανατρεπόμενα οχήματα της ΜΑΝ, ένα TGS 35.460 8x6 HydroDrive, ένα TGS 26.460 6x6, δύο TGM 18.340 4x4 και ένα TGM 13.290 4x4. Εκπαιδευτές ήταν τρεις άνθρωποι της MAN ProfiDrive και μαθητές οι οδηγοί του λατομείου «Bärnreuther+Deuerlein».

Πέραν της πρακτικής εξάσκησης, το πρόγραμμα περιελάμβανε και ένα θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, οι ειδικοί της Meiller φρέσκαραν τις γνώσεις των συμμετεχόντων στους κινδύνους που υπάρχουν κατά την ανατροπή του φορτίου, δείχνοντάς τους παράλληλα στην πράξη το πόσο δραματικά μεταβάλλονται τα φορτία των τροχών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανατροπής. Ακόμα, οι «μαθητές» ανακάλυψαν πώς αλλάζει η συμπεριφορά του φορτηγού όταν τα ηλεκτρονικά του επικουρικά συστήματα δεν ταιριάζουν με τις οδικές συνθήκες.

Συνολικά, στόχος του προγράμματος ήταν να αναδειχθεί το γεγονός πως το MAN ProfiDrive «κόβεται και ράβεται» στα μέτρα του κάθε πελάτη, ώστε να καλύπτει πλήρως τις εξατομικευμένες ανάγκες της εταιρείας του. Το 2017, η ομάδα του MAN ProfiDrive με 12 φορτηγά της μάρκας, πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή περιοδεία «Home, Speed Home Tour» που περιελάμβανε 15 εκδηλώσεις.

PreviousNext