Τροχοί & TIR

Αντιμετώπιση κινδύνων στα λιμάνια

Η επιτακτική ανάγκη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στους χώρους των λιμένων καθώς και γύρω από αυτούς, με σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισβολής των μεταναστών στα φορτηγά οχήματα, ήταν τ
Παρασκευή 27/04/2018 - 16:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Η επιτακτική ανάγκη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στους χώρους των λιμένων καθώς και γύρω από αυτούς, με σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισβολής των μεταναστών στα φορτηγά οχήματα, ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης αρμόδιων φορέων που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλλει η Ο.Φ.Α.Ε.

Στη συνάντηση, με πρωτοβουλία του Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ Χρήστου Λαμπρίδη, συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και των Οργανισμών Λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας και άλλων φορέων.

Η Ο.Φ.Α.Ε. τόνισε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που ενέχει σοβαρούς κινδύνους κυρίως για τη σωματική ασφάλεια τόσο των οδηγών των φορτηγών οι οποίοι αναγκάζονται να προστατεύσουν τα οχήματά τους, όσο και των ίδιων των μεταναστών οι οποίοι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής, επινοούν τους πιο επικίνδυνους και απίθανους τρόπους για την παράνομη επιβίβασή τους στα φορτηγά, αλλά στην συνέχεια επιφέρει και νομικές ευθύνες για τους αυτοκινητιστές.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πατρών και Ηγουμενίτσας, αλλά και ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ και του ΟΛΗΓ, αναγνώρισαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεσμεύτηκαν για τη λήψη άμεσων μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των λιμένων.

Παράλληλα, στη συνάντηση τέθηκαν πολλά ακόμα θέματα που απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια τους αυτοκινητιστές, όπως ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος των αλλοδαπών φορτηγών οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω των λιμένων, η ζύγιση των φορτηγών, τα λιμενικά τέλη που καταβάλλουν οι Έλληνες αυτοκινητιστές, τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες που λειτουργούν στη γραμμή της Αδριατικής, οι πρακτικές παράνομης έλξης ασυνόδευτων ρυμουλκούμενων εντός κι εκτός των λιμένων, κ.α.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext