Τροχοί & TIR

Η Renault επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής της στη Γαλλία ανακοίνωσε η Renault, θέλοντας να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η αξία του προγράμματος υπερβαίνε
Κυριακή 08/07/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής της στη Γαλλία ανακοίνωσε η Renault, θέλοντας να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η αξία του προγράμματος υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την παρουσίαση μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο του Douai, που θα αποτελέσει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.

Επιπλέον, η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει τον τριπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων στο εργοστάσιο του Cleon. Παράλληλα, θα παρουσιάσει το 2021 και ένα νέο ηλεκτροκινητήρα. Ακόμα, θα αναβαθμιστεί το εργοστάσιο του Maubeuge, ώστε να προετοιμαστεί για την παραγωγή του νέου Renault KANGOO, η γκάμα του οποίου θα περιλαμβάνει και το ηλεκτρικό KANGOO Z.E. Για το εργοστάσιο του Flins, πάλι, αποφασίστηκε ο διπλασιασμός της παραγωγής του Renault ZOE, του best seller ηλεκτρικού οχήματος της Ευρώπης.

Renault Electric Vehicle Experience Centre

Στο Βερολίνο άνοιξε η Renault τη 2η έκθεσή της, η οποία είναι αφιερωμένη στην ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο κατάστημα -που η γαλλική εταιρεία ονομάζει «Renault Electric Vehicle Experience Centre»- βρίσκεται στη Στοκχόλμη και μέσα σε τρεις μήνες λειτουργίας, έχει προσελκύσει περισσότερους από 14.000 επισκέπτες. Στη γερμανική πρωτεύουσα, η έκθεση άνοιξε σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία Renault Autohaus König, με τη Renault να σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο των σχετικών καταστημάτων, κάτι που μοιάζει επιβεβλημένο, καθώς ήδη 170.000 άνθρωποι διαθέτουν κάποιο από τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Κλείνοντας, υπενθυμίζεται πως η Renault κατέχει για τέσσερα συνεχή χρόνια, την 1η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Γηραιά Ήπειρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρσι, περίπου το 1 στα 4 ηλεκτρικά οχήματα που ταξινομήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά, ήταν Renault.

PreviousNext