Τροχοί & TIR

Τράκτορας Freightliner με ηλεκτροκινητήρα 730 HP

Η Daimler Trucks Β Αμερικής (DTNA) παρουσιάζει τις πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις δύο φορτηγών της, του Cascadia των μεγάλων αποστάσεων και του M2 106 που προορίζεται για αστικές διανομές και παραδόσεις
Παρασκευή 17/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Daimler Trucks Β Αμερικής (DTNA) παρουσιάζει τις πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις δύο φορτηγών της, του Cascadia των μεγάλων αποστάσεων και του M2 106 που προορίζεται για αστικές διανομές και παραδόσεις. Η εταιρεία σχεδιάζει να παραδώσει φέτος σε επιλεγμένους πελάτες της, ένα στόλο από περίπου 30 ηλεκτρικά φορτηγά, βαριά και μεσαία, ώστε να δοκιμαστούν στην πράξη.

Εντυπωσιακός είναι ο ηλεκτρικός τράκτορας Freightliner eCascadia που διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 730 ίππων, τροφοδοτούμενος με ενέργεια από μπαταρίες 550 kWh. Η αυτονομία του τράκτορα βαρέων μεταφορών είναι μέχρι και 400 χλμ. Οι μπαταρίες φορτίζουν κατά 80% σε 90 λεπτά και προσφέρουν επέκταση της αυτονομίας κατά 320 χλμ.

Το μεσαίας κατηγορίας βάρους, Freightliner eM2 106, εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 480 ίππων και διαθέτει μπαταρίες 325 KWh. Η αυτονομία του eM2 βρίσκεται περίπου στα 370 χλμ., που επεκτείνεται κατά σχεδόν 300 χλμ., εφόσον οι μπαταρίες φορτιστούν (στο 80%) για 60 λεπτά.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως με το λανσάρισμα των δύο νέων μοντέλων της Freightliner, η Daimler διαθέτει σε Ευρώπη και Η.Π.Α. έξι ηλεκτροκίνητα φορτηγά και λεωφορεία, καθώς μας έχει παρουσιάσει ήδη το Mercedes-Benz eActros, το FUSO eCanter, το ηλεκτρικό Mercedes-Benz Citaro και το σχολικό λεωφορείο Thomas Built Saf-T Liner C2 Jouley.

PreviousNext