Τροχοί & TIR

High-tech κάθισμα Recaro

Για τα αυτόνομα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και για τα φορτηγά που θα αποτελούν στο μέλλον μέρος κάποιου κομβόι συνδεδεμένων οχημάτων-μια τεχνολογία γνωστή με τον όρο «platooning»- προορίζεται το κα
Παρασκευή 19/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τα αυτόνομα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και για τα φορτηγά που θα αποτελούν στο μέλλον μέρος κάποιου κομβόι συνδεδεμένων οχημάτων-μια τεχνολογία γνωστή με τον όρο «platooning»- προορίζεται το καινοτόμο κάθισμα «Seating tomorrow» που κατασκεύασε η γνωστή εταιρεία Recaro Commercial Vehicle Seating, η οποία ανήκει στον όμιλο Adient.

Το κάθισμα της Recaro ακόμα βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή και ετοιμάζεται για να παίξει το ρόλο του στο ψηφιακά συνδεδεμένο επαγγελματικό όχημα του μέλλοντος, του οποίου η καμπίνα θα αλλάξει. Για παράδειγμα, όταν ένα φορτηγό συμμετέχει στο platooning, ο οδηγός θα μπορούσε να κάνει χρήση της περιόδου ανάπαυσης ή να δουλέψει στο φορητό υπολογιστή, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα υπάρξουν οι σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία.

Για αυτό το λόγο, η Recaro δημιούργησε καθίσματα τόσο για τον οδηγό όσο και για το συνοδηγό, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ένας άνετος χώρος εργασίας ή μια ζώνη χαλάρωσης - ξεκούρασης. Αυτή η ιδέα περιλαμβάνει καινοτόμες -ψηφιακά ελεγχόμενες- λειτουργίες άνεσης και ασφάλειας για τον οδηγό (μασάζ, κινητοποίηση, κ.α.) και παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης των λειτουργιών του σώματός του.

PreviousNext