Τροχοί & TIR

Πρωτότυπο IVECO με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου, κατασκεύασε η εταιρεία FPT Industrial, η οποία ανήκει στον όμιλο CNH Industrial N.V., μέλος του οποίου είναι και η IVECO. Στόχος της εταιρείας είναι ν
Τετάρτη 21/11/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου, κατασκεύασε η εταιρεία FPT Industrial, η οποία ανήκει στον όμιλο CNH Industrial N.V., μέλος του οποίου είναι και η IVECO.

Στόχος της εταιρείας είναι να αναδείξει πως η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματικά οχήματα που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός κύκλου, όπου το υδρογόνο παράγεται τοπικά μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως το βιομεθάνιο και η αιολική / ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον, η FPT Industrial με το πρωτότυπό της θέλει να διερευνήσει τις δυνατότητες της χρήσης υδρογόνου στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας το επίπεδο απόδοσης, αυτονομίας, αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας που απαιτεί ο συγκεκριμένος κλάδος των μεταφορών.

Στο εν λόγω πρωτότυπο όχημα, έχει τοποθετηθεί μια δεξαμενή καυσίμου υψηλής αντοχής από ανθρακονήματα, από την οποία το υδρογόνο ρέει κατευθείαν στις κυψέλες καυσίμου, για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 400 kW (536 hp) ισχύος. Αυτός ο συνδυασμός ηλεκτρισμού και κυψελών καυσίμου δημιουργεί ένα όχημα με μηδενικές εκπομπές και αποδεικνύει -σύμφωνα με την εταιρεία- ότι το υδρογόνο είναι η επόμενη φάση στην ανάπτυξη της χρήσης φυσικού αερίου σε οχήματα μεγάλων αποστάσεων, που απαιτούν μηδενικά επίπεδα οξειδίων του αζώτου, σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα.

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext