Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Συνέβη στην Ελλάδα Χωρίς διάθεση υπερβολής, η φετινή έκθεση Transport Show 2018, ανέδειξε τον διεθνή χαρακτήρα της, αλλά και το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο. Το επιβεβαιώνουν οι πρώτες εμφανίσεις (πρε
από Μανώλης Αγριμανάκης | Πέμπτη 01/11/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνέβη στην Ελλάδα

Χωρίς διάθεση υπερβολής, η φετινή έκθεση Transport Show 2018, ανέδειξε τον διεθνή χαρακτήρα της, αλλά και το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο. Το επιβεβαιώνουν οι πρώτες εμφανίσεις (πρεμιέρες) πολλών φορτηγών και λεωφορείων από την Ευρώπη και την Τουρκία, τα δεκάδες προϊόντα της σύγχρονης τεχνολογίας τοποθετημένα μάλιστα σε περίπτερα εξαιρετικής κατασκευής, το συνολικό μέγεθος της έκθεσης, όπως και ο σχεδιασμός της που εξασφάλιζε την ισότιμη προβολή όλων ανεξαιρέτως των εκθετών.

Σημαντικότερο όμως στοιχείο, χαρακτηριστικό της διεθνοποίησης της Transport Show υπήρξε η παρουσία ξένων αποστολών με επικεφαλής υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως βέβαια και η τιμητική παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Θάνου Βούρδα, των μελών του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, διευθυντών Οργανισμών και Συγκοινωνιακών φορέων, πανεπιστημιακών κ.α.

Από την πλευρά τους, οι εκθέτες, απαντώντας σε δική μας έρευνα για το βαθμό ικανοποίησής τους από τη συμμετοχή τους στην έκθεση, δήλωσαν τις δύο υψηλότερες βαθμίδες από την κλίμακα «χαμηλός, μέτριος, καλός, πολύ καλός, υψηλός».

Επίσης, στις συνεντεύξεις και στις συζητήσεις που είχαμε με τα στελέχη των ευρωπαίων κατασκευαστών φορτηγών και λεωφορείων που ήρθαν προσκεκλημένοι στην έκθεση, καταγράψαμε την έκπληξή τους για το μέγεθος της διοργάνωσης, αλλά κυρίως για την παρουσία σε αυτήν των πιο σύγχρονων οχημάτων, αυτών που μόλις πριν λίγες μέρες είχαν παρουσιαστεί στην ΙΑΑ του Ανόβερο. Και φυσικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προέβησαν σε συγκρίσεις για να πουν ότι η Ελλάδα, χωρίς αυτοκινητοβιομηχανία, πέτυχε να έχει μεγαλύτερη και ποιοτικά καλύτερη έκθεση από χώρες της περιοχής μας οι οποίες μάλιστα διαθέτουν τεράστιες παραγωγικές μονάδες.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εμείς ως διοργανωτές, έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό της Transport Show του 2020 με τον πήχη ένα σκαλί παραπάνω, με φρέσκες ιδέες και με στόχο την εξωστρέφεια του θεσμού.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες επισκέπτες της φετινής έκθεσης και ιδιαίτερα όσους προσήλθαν από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και από τα νησιά μας.

 

Καλό μήνα και πάντα καλοτάξιδοι

PreviousNext