Τροχοί & TIR

Αντιμετώπιση απειλών από την Αττική Οδό

Άσκηση ευρείας κλίμακας στις εγκαταστάσεις της Αττικής Οδού στην Παιανία, πραγματοποίησε η εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. Πρόκειται για πιλοτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προ
Τρίτη 18/12/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Άσκηση ευρείας κλίμακας στις εγκαταστάσεις της Αττικής Οδού στην Παιανία, πραγματοποίησε η εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. Πρόκειται για πιλοτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ZONeSEC», το οποίο ολοκληρώθηκε την 30η Νοεμβρίου 2018.

Καλύφθηκαν μια σειρά από πιθανά σενάρια απειλών, όπως είναι οι δολιοφθορές, η εισβολή αγνώστων, τα σημαντικά κυκλοφοριακά συμβάντα και οι κυβερνο-επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου και κυρίως στο τεχνικό κτίριο της σήραγγας των Βριλησσίων. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΖΟΝeSEC, εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο χρηματοδότησης FP7 (7th Framework Programme) και στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών παρακολούθησης κι επίβλεψης κρίσιμων υποδομών ζωτικής σημασίας και ευρείας έκτασης (Widezones). Βάσει μίας ενιαίας προσέγγισης, το ZONeSEC επαναπροσδιορίζει το θέμα της ασφάλειας των ζωνών ευρείας κλίμακας, λαμβάνοντας υπόψιν ζητήματα όπως το κόστος, η πολυπλοκότητα, η τρωτότητα και η κοινωνική αποδοχή.

PreviousNext