Τροχοί & TIR

Ντεμπούτο για το Master Z.E.

Ξεκίνησε η διάθεση του ηλεκτροκίνητου Renault Master Z.E., στους κατά τόπους εμπόρους της Renault Trucks, με τις τιμές του βαν μηδενικών ρύπων, να εκκινούν στην «πατρίδα» του, τη Γαλλία, από τα 47.2
Τετάρτη 19/12/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησε η διάθεση του ηλεκτροκίνητου Renault Master Z.E., στους κατά τόπους εμπόρους της Renault Trucks, με τις τιμές του βαν μηδενικών ρύπων, να εκκινούν στην «πατρίδα» του, τη Γαλλία, από τα 47.200 ευρώ (προ φόρων). Το ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο προσφέρεται σε έξι εκδόσεις -4 πάνελ βαν και 2 φορτηγά-σασί- και μπορεί να εισέρχεται στα αστικά κέντρα, ακόμα και σε αυτά που ισχύουν αυστηροί περιβαλλοντικοί περιορισμοί.

Υπενθυμίζεται πως το Renault Master Z.E. των 3,1 τόνων, εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 57 kW (76 hp) ισχύος και 225 Nm ροπής. Έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 33 kWh, του προσδίδουν πραγματική αυτονομία έως και 120 χλμ. (200 χλμ. βάσει του κύκλου NEDC). Οι μπαταρίες απαιτούν έξι ώρες για να φορτιστούν και δεν επηρεάζουν τον ωφέλιμο όγκο της καρότσας, καθώς είναι τοποθετημένες κάτω από τα εμπρός καθίσματα.

Για την ασφάλεια οδηγού και φορτίου, το ηλεκτρικό Master διαθέτει κάμερα και ραντάρ οπισθοπορείας. Τέλος, για την προστασία των πεζών, το αθόρυβο όχημα εξοπλίζεται με σύστημα ηχητικής προειδοποίησης, που ενεργοποιείται όταν αυτό κινείται με ταχύτητες 1-30 χλμ./ώρα.

Ηλεκτρικές συνέργειες

Στο πλαίσιο της προώθησης των ηλεκτρικών του σχεδίων, ο όμιλος Renault έκλεισε πρόσφατα συμφωνίες με τρεις σημαντικούς Ευρωπαίους «παίκτες» της αγοράς της ενέργειας, τις εταιρείες EDF, Total και ENEL, με στόχο φυσικά την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τη συγκέντρωση τεχνογνωσίας για τη συνέχιση της παροχής ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.

Η συμφωνία με την Total αφορά στη βέλτιστη διαχείριση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να γίνει πιο προσιτή η ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, οι Renault και Total θα δουλέψουν από κοινού πάνω στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τέλος, η συνεργασία με την ENEL στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων φόρτισης προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη και θα εστιάσει στην επέκταση του δικτύου φόρτισης, δίνοντας έμφαση σε εγχειρήματα όπως το EVA+, το δίκτυο ταχυφορτιστών που αναπτύσσεται στην Αυστρία και την Ιταλία.

PreviousNext