Τροχοί & TIR

Σταθμός ενέργειας από μπαταρίες ηλεκτρικών

«Advanced Battery Storage» ονομάζει το Groupe Renault το σταθερό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, η οποία παράγεται αποκλειστικά από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Θα έχει χωρητικότητα αποθήκευσης του
Τρίτη 27/11/2018 - 10:04
Κοινοποίηση στα Social Media

«Advanced Battery Storage» ονομάζει το Groupe Renault το σταθερό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, η οποία παράγεται αποκλειστικά από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Θα έχει χωρητικότητα αποθήκευσης τουλάχιστον 60 MWh και θα είναι το μεγαλύτερο σχετικό σύστημα της Ευρώπης.

Σκοπός του συστήματος αυτού είναι να διαχειριστεί τη διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Το σταθερό σύστημα αποθήκευσης είναι κατασκευασμένο με μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων που συγκεντρώνονται σε κοντέινερ. Το σύστημα χρησιμοποιεί μπαταρίες 2ης διάρκειας ζωής, καθώς και νέες μπαταρίες που αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση σε τυποποιημένες αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια εργασιών μετά την πώληση.

Το σύστημα Advanced Battery Storage θα έχει την ικανότητα να παράγει ή να απορροφά στιγμιαία την ισχύ των 70MW. Η «έξυπνη» φόρτιση του οχήματος ρυθμίζεται με βάση τις ανάγκες των χρηστών και την παροχή ρεύματος στο δίκτυο. Η χρέωση φτάνει τα μέγιστα όρια όταν η παροχή ηλεκτρισμού υπερβαίνει τη ζήτηση, ενώ είναι δωρεάν όταν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υπερβεί την παροχή από το δίκτυο. Επιπλέον, με την αναστρέψιμη φόρτιση, τα οχήματα μπορούν να εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αιχμής και παράλληλα θα χρησιμεύουν ως προσωρινές μονάδες αποθήκευσης ενέργειας.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στις αρχές του 2019 σε δύο εργοστάσια της Renault στα Douai και Cléon της Γαλλίας και σε ένα πρώην εργοστάσιο καύσης άνθρακα στη Γερμανία. Η χωρητικότητα αποθήκευσης θα επεκταθεί σταδιακά, ώστε να ενσωματώνει την ενέργεια των μπαταριών από 2.000 ηλεκτρικά οχήματα. Σε εκείνη τη φάση, το σύστημα θα φτάσει ή και θα υπερβεί τις 60 MWh, μια ενέργεια που αντιστοιχεί στην καθημερινή κατανάλωση μιας πόλης 5.000 νοικοκυριών.

PreviousNext