Τροχοί & TIR

Η Daimler επενδύει στα αυτόνομα φορτηγά

Ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να λανσάρουν στις Η.Π.Α. αυτόνομα φορτηγά Επιπέδου 4, οι εταιρείες Daimler Trucks και Torc Robotics, η οποία έχει την έδρα της στο Μπλάκσμπεργκ της Βιρτζίνια κα
Σάββατο 25/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να λανσάρουν στις Η.Π.Α. αυτόνομα φορτηγά Επιπέδου 4, οι εταιρείες Daimler Trucks και Torc Robotics, η οποία έχει την έδρα της στο Μπλάκσμπεργκ της Βιρτζίνια και ειδικεύεται στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για άγνωστο ποσό, συμφώνησε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της αμερικάνικης εταιρείας τεχνολογίας. Στο πλαίσιο των όσων συμφωνήθηκαν, η ομάδα της Torc Robotics θα συνεργαστεί στενά με τους προγραμματιστές της Daimler Trucks, ιδιαίτερα με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Daimler Trucks North America (DTNA) στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η Torc Robotics θα συνεχίσει να αναπτύσσει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης «Asimov» και τις δοκιμές που πραγματοποιεί στο Μπλάκσμπεργκ.

Ταυτόχρονα, η DTNA θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης για βαρέα φορτηγά στο κέντρο R&D του Πόρτλαντ. Αυτή την περίοδο, η ομάδα της Daimler δουλεύει πάνω σε ένα πλαίσιο φορτηγού που ταιριάζει απόλυτα με την αυτόνομη οδήγηση, διαθέτοντας ένα πλήθος συστημάτων που απαιτούνται προκειμένου αυτό να παρέχει το μέγιστο επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας. Βάσει της συμφωνίας, η Torc Robotics θα παραμείνει μια ξεχωριστή οντότητα, διατηρώντας το όνομα, το προσωπικό, τους πελάτες και τις εγκαταστάσεις της. Η συνεργασία με την Daimler Trucks θα της επιτρέψει να επεκτείνει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της, να συμμετάσχει στην αγορά φορτηγών και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη πελατειακή της βάση σε άλλες αγορές.

PreviousNext